2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

Velykų proga-brangesnės kelionės

Susisiekimas tarpmiestiniais autobusais visai baigia nusivažiuoti į griovį, šįkart grąsindamas brangesniais bilietais po Velykų. Viena įmonė teigia, kad nuo kainų kėlimo ją sulaikytų padidėjęs keleivių srautas. Jų teigimu, "Jeigu bent vienas iš dešimties lengvųjų automobilių savininkų persėstų į tarpmiestinius autobusus, galėtume kurį laiką bilietų nebranginti." Kurį laiką, atkreipkite dėmesį! Negaliu nesutikti, kad tai rimtas argumentas: rytais iš 5 mašinų 4 sėdi po vieną žmogų-vairuotoją. Deja, pas mus įsigalėjusi malda mašinai, susisiekimas Lietuvoje su mažesniais miesteliais visiškai nekoks, kai kurios lankomos vietos išvis nepasiekiamos (nagi, pabandykit rasti transportą į Dubingius iš Vilniaus), nes visur visur visur valdo žmogus už vairo.

Išties, susimąstyti yra apie ką ir manau, kad čia turi aktyviai įsitraukti visuomenė. Keleivių nuomonė, manau, nebus svarbi, pabrangins bilietus ir tiek, vis tiek mokėsi, nes važiuoti tau reikia, o nenori mokėti-eik pėsčias, bus tik į sveikatą. Keleiviai, kuriems važiuoti reikia, vis tiek važiuos, nors tai yra žmonės, negalintys leisti sau automobilio, vadinasi, ne iš pasiturinčiųjų, todėl jiems teks atsisakyti kažko kitko tam, kad galėtų nusipirkti pabrangusį bilietą.

Tačiau išvis negalvojama apie keleivius kaip turistus, kurie važiuoja autobusais todėl, kad jie lankosi kituose miestuose, tenais apsilanko muziejuje, pavalgo kavinėje, nusiperka suvenyrą...trumpai kalbant, duoda bent kažkiek pelno lankomai vietai. Ir nereikia pasakoti, kad jeigu gali sau leisti turistauti, tai gali ir brangiau už bilietą mokėti, nes tada nepirksim rankų darbo suvenyro, sūrio pas vietinį ūkininką, neapsistosime nakvynei šeimos viešbutėlyje ir keliausime išvis mažiau nei norėtumėm.

Jau baigiu prarasti viltį, kad Lietuvoje bus sunormalizuotas susisiekimas su mažesniais miesteliais ar atstatytos skausmingai nutrauktos transporto gijos su Latvijos pasieniu.


Linksmų ir Jums Šv. Velykų,

Kūtvėla

Komentarų nėra: