2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Rygos miesto kortelė

Pagaliau norėčiau padėkoti Rygos TIC už man suteiktą 72 valandų trukmės miesto kortelę. Jos galiojimo laiku galima nemokamai naudotis miesto viešuoju transportu, nemokamai lankytis muziejuose arba gauti juose nuolaidą įėjimui, taip pat gauti nuolaidą apgyvendinimo paslaugoms ar apsipirkimui. Bet labiausiai man pravertė Riga in Your Pocket žurnalas, nes jo dėka atradau naujų vietų.


 Visų pirma pora žodžių apie viešąjį transportą. Bilietus galima nusipirkti iš vairuotojo, bilietų automato arba turėti elektroninius bilietus. Moterys tiesiog priglausdavo rankines prie nuskaitytuvo ir tas pypteldavo, nereikdavo net išiminėti iš piniginės.





Man patiko tramvajus. Lėtokas, tas tiesa, bet žmonių ne perdaugiausiai, dažnumas padorus, galima patogiai pasiekti persėdimo taškus arba nusigauti iki reikiamo objekto.

Kitas Rygos miesto kortelės suteikiamas privalumas- nemokamas turas apžvalginiu autobusu. Rygoje yra keletas firmų, bet Riga City Tour suteikia 100% nuolaidą (įprasta kaina 10 Latų).


Šio turo metu sužinojau įdomių dalykų: 17-19'C yra normali Rygos vidutinė vasaros temperatūra, nes miestas yra stipriai įtakojamas jūros. Be Art Nouveau, į UNESCO paveldą įtrauktas ir medinis miesto paveldas. Man tai buvo naujiena, todėl taip labai susidomėjau Pardaugavos mediniais pastatais. Muziejai, kuriuose pasinaudojau nuolaida: Rygos katedra ir kryžių galerija, Art Nouveau muziejus, Porceliano muziejus, ir Rygos botanikos sodas.

Dėkingai,

Kūtvėla




Komentarų nėra: