2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčios varpinė ir vaizdas nuo jos

Iš tiesų ši bažnyčia skirta dviem Jonams- Šv. Jonui Krikštytojui ir Šv. Jonui Evangelistui, bet vardan kalbos paprastumo mes vadiname ją Jonų bažnyčia. Jinai pradėta statyti dar Jogailos įsakymu 1386 metais, bet užbaigta prie Vytauto Didžiojo 1426 metais. Jos varpinė, pastatyta 1600-1610 metais, yra pati puošniausia ir aukščiausia (68 m) Vilniaus senamiestyje.

Šiuo metu varpinėje galima pamatyti ekspoziciją, skirtą Vilniaus universitete dirbusiems gabiausiems gamtininkams, medikams, poetams, bei universiteto steigėjams. Eskpozicija nedidelė, todėl labai koncentruota. Fuko švytuoklė demonstruoja žemės sukimąsi. Bet dažniausiai lankytojai skuba iškart prie reikalo- į liftą, keliantį 45 metrus aukštyn, tada keletas aukštų mediniais laiptais, pasigrožėti Vilniaus miesto panorama. 

Darbo laiką ir kainas galima pasitikrinti TIC informacijoje: http://www.vilnius-tourism.lt/turizmas/lankytinos-vietos/panoramos/vu-varpine/

O dabar- vaizdelis netgi labai koks!


















Na, kaip?

Su meile,

Kūtvėla

2 komentarai:

Jurgita EnglishTeacher rašė...

labai grazu!

Ele Pranaityte rašė...

Kaip už 8 LT, neblogas :-) Su manim buvo 5 tristai iš Ispanijos. Malonu, kad užsieniečiams įdomu, išties gera atrakcija. Išeidama mačiau 4 asmenis perkant bilietus.