2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Gruzija, Borjomi, ir tai, kas iš tiesų svarbu

"Borjomi Lietuva" paskelbė konkursą, kurio laimėtojas bus apdovanotas 3 dienų kelione į Gruziją. Savo vakarienės, iškylos arba kitos originalios, sveiką maitinimąsi skatinančios idėjos aprašymą su receptais ir/ar nuotraukomis/video reikia patalpinti savo tinklaraštyje ir nuorodą atsiųsti konkurso rengėjams. Be abejo, kažkur aprašyme ar nuotraukose turi šmėstelėti ir Borjomi mineralinis vanduo. Aš buvau nusprendusi nedalyvauti šiame konkurse dėl tam tikrų rinkodarinių priežasčių, bet paskui ėmiau ir pagalvojau, et, tiek to, sudalyvausiu ir aš, nes yra kai kas svarbesnio už kvailą išdidumą. Nei kepsiu, nei virsiu, - mano kulinariniams sugebėjimams net Borjomi  nepadės-, bet teisybę pasakysiu. Ir ne apie šašlykus, jeigu ką. Paskaičius internete gausiai "kepamus" straipsnius, susidaro toks vaizdas, kad Gruzijoje vynas liejasi miesto fontanuose, Borjomi trykšta šaltiniais, šašlykai patys į burną skrenda, o draugai gruzinai graudžiai malonias dainas dainuoja (ir Eurovizijoje už mus balsuoja), na, dar gamta graži. Tai štai dabar Jums šis tas sunkiau virškinamo.
 

Su kuo man asocijuojasi Gruzija?

Prieš 4 metus Gruzijos-Rusijos kare dėl Pietų Osetijos buvo daug nukentėjusių žmonių. Einu aš tada, -vasara, pamenu, buvo- Gedimino prospektu Vilniuje, ir prie Lukiškių aikštės stovi tokia mergaitė su Raudonojo Kryžiaus marškinėliais, renka į dėžutę aukas Gruzijos nukentėjusiems paremti. Už gal 20 žingsnių, stovi kita mergaitė-renka aukas Pietų Osetijai. Ir nemačiau, kad žmonės duotų vienai, bet neduotų kitai. Kai kas, manau, tai "terorizmo finansavimu" pavadintų. 


Šaltinis: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Georgia_high_detail_map.png
Nekonkursinis paniurzgėjimas gavosi, tai komisijos vertinimui neteikiu. O geriausias gruziniškas patiekalas yra pagal chaciapuri receptą, kurį žino mano tėtė. Jeigu bus proga užfiksuoti jį veiksmo eigoje, pasidalinsiu medžiaga. 

Su meile,

Kūtvėla 


Komentarų nėra: