2012 m. spalio 18 d., ketvirtadienis

Kelionė su Simple Express

Na štai, grįžau iš kelionės į Varšuvą ir nekantrauju pasidalinti savo įspūdžiais. Pirmiausia pradėsiu nuo bene svarbiausio kelionės akcento-transporto. Jis kartu su apgyvendinimu paprastai sudaro didžiąją dalį kelionės išlaidų. Į Varšuvą keliavau su Simple Express. Jau esu rašiusi apie Lux Express kelionę į Rygą, o Simple Express priklauso tai pačiai kompanijai. Kelionės kryptis buvo iš anksto nulemta kelionės kainos, nes pasinaudojau Simple Express akcija bilietams ir kelionę iki Varšuvos ir atgal įsigijau tik už 30 LT. Kadangi esu važiavusi jau dviem skirtingais autobusais, galiu šiek tiek palyginti. Simple Express nuo Lux Express skiriasi kaip diena nuo, sakysim, pavakarės.

Visų pirma, skiriasi pats dizainas. Jeigu Lux Express buvo VIP klasė atskirta, Simple Express autobusas neturi jokių pertvarų, bet pačiam važiavimo faktui tai įtakos neturi. Tiksliai nematavau, bet man susidarė įspūdis, kad vietos kojoms Simple Express yra šiek tiek mažiau, bet galiu ir klysti. Pagrindinė problema-karšto vandens nebuvimas Simple Express autobuse. Mano kelionė truko iki Varšuvos, tai nieko baisaus, bet kitų keleivių tikslas buvo Berlynas, kažkur 14 valandų kelio, jeigu ne daugiau- sunku tik sausu maistu skrandį kimšti. Važiuojant pirmyn būdavo sustojimai kas pora valandų į tualetus (yra WC ir autobuse) degalinėse ir truputį kojoms pamankštinti, tai buvo galima nusipirkti ir karšto gėrimo. Važiuojant atgal sustojimų nebuvo daroma, bet -kadangi važiavome per naktį -tai nelabai buvo reikalo stoti. Už papildomą mokestį buvo galima gauti ausines ar pagalvėlės ir pledo komplektą .Televizoriukai ( pavadinti "pramogų rinkinys") nepakrovė Interneto (kompanijos tinklalapyje įspėjama, kad ryšys priklauso nuo autobuso geografinės padėties) ir žemėlapiai rodė visiškas pievas atstumuose (pagal juos, nuo Vilniaus iki terminal station (Berlyno?) buvo  beveik 94 km....)  Važiuojant atgal man pasisekė, nes šalia manęs niekas nesėdėjo, todėl tas kelias valandas galėjau susirangyti ir pasnausti, todėl net nepastebėjau kaip pravažiavome Lenkiją.

Vairuotojai abiejuose reisuose buvo geri, mandagūs, kalbėjo lietuviškai, rusiškai, lenkiškai, angliškai, kantriai segiojo bagažo korteles, sąžiningai sutikrino asmens dokumentus.

Tačiau vis dėlto kelionei į Berlyną rekomenduočiau Lux Express ausotbusą dėl didesnės erdvės (vis dėlto manau, kad jos pritrūko) ir karšto vandens.Keleiviai iš Berlyno man pasirodė susierzinę ir pavargę.O pati į Berlyną keliausiu su Ecolines, nes jie suskubo padaryti akciją bilietams primieji :-)

Daugiau informacijos: http://www.luxexpress.eu/lt/simple-express ir http://www.luxexpress.eu/lt

Su meile,

Kūtvėla Keliauninkė

Komentarų nėra: