2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

In Your Pocket Tallinn miesto gidas

Apie In Your Pocket miestų gidus jau esu rašiusi bendrai, o dabar turiu progą parašyti konkrečiau būtent apie Talino gidą. Esu labai dėkinga leidėjams, suteikusiems man šį leidinuką nemokamai.


P1180059



Šios knygelės minkštais viršeliais turi savo privalumų. Visų pirma, jos yra nuolatos atnaujinamos, todėl turistams prieinama pati naujausia informacija. Gidas suskirstytas į kategorijas kaip esminė informacija, istorija, kultūros įvykiai, apgyvendinimas, lankytinos vietos, maitinimas, transportas, apsipirkimas, pagalba.

P1180060

Tarp esminių frazių įtraukta ir "Kas sa abielluks minuga?", kas išvertus iš estų kalbos reiškia "Ar tekėsi už manęs?" Į tai galima atsakyti "Jah" (taip) arba "Ei" (ne).

P1180061

Čia mano kiek pripeckiota, bet matoma, kad aktuali informacija pateikiama kompaktiškai: kas, kur, kodėl, už kiek.


P1180063

Knygelė, kaip matote, gerokai palamdyta, nes puikiai telpa į kišenę ar rankinę. Žemėlapyje patogiai pažymėtos lankytinos vietos. Tiesą sakant, žemėlapiai yra du: senamiesčio ir didesniojo Talino.

Viršelio istorija: vartai (Pikk Jalg) vedantys stačia kalva į Toompea viršūnę. Talinas yra buvęs toks savotiškas dvimiestis: aukštutiniame Taline gyveno turtingieji pirkliai, gildijų nariai, politikai, žemvaldžiai. Vartai tarp aukštutinio ir žemutinio miesto skyrė juos nuo paprastų mirtingųjų.Man pavyko rasti ir nufotografuoti šį senamiesčio kampelį. Raskite dešimt skirtumų :-)


Tallin

Šį ir daug kitų miestų gidų galima nemokamai atsisiųsti iš tinklalapio http://www.inyourpocket.com/ .

Su meile,

Kūtvėla



Komentarų nėra: