2015 m. vasario 3 d., antradienis

Tuk tuk! Kas ten? Tai aš- tavo sąžinė.

Porą savaičių man ramybės neduoda vienas klausimas, kurį ketinu užduoti kelionių tinklaraštininkų bendruomenei, bet vis nesirįžtu. Nes beveik žinau atsakymą ir bijau jį išgirsti.

Pasaulis verda. Rusija plėšo Ukrainą kruvinais gabalais, o Europos Sąjunga tesugeba išreikšti susirūpinimą. ISIS pjauna žmonėms galvas arba degina gyvus (nors spauda teigia, kad žmogžudysčių filmuotos medžiagos autentiškumo neina nustatyti). Boko Haram grobia mergaites. Michelle Obama vizito Saudo Arabijoje metu neryšėjo galvos apdangalo- baisus skandalas. Išgėrę vairuotojai žudo žmones keliuose ir yra paleidžiami į laisvę. Lietuvių vaikai Norvegijoje yra atimami, sakoma, norint atiduoti į bevaikes šeimas su netradicine seksualine orientacija. Kenčia benamiai gyvūnai, žiemą išmetami į gatvę. Ir dar, ir dar.

O mūsų, kelionių tinklaraštininkų, vienintelis rūpestis yra...su kuriomis oro linijomis pigiau yra nuskristi į Maldyvus? Kur pigesnis viešbutis- per Booking.com ar AirBnb? Kur mieste geriausias steiko restoranas? Kokį vyną prie steiko imti-baltą ar raudoną? Ispanišką ar prancūzišką?

Dangus ir žemė. Klausimas: ar mūsų prioritetai sudėti ten, kur reikia?

Jūs turbūt pasakysite, kad dar joks kelionių tinklaraštininkas nėra išsprendęs nei vienos aukščiau paminėtos problemos. Daugeliu atveju net valstybių galvos bejėgės. Todėl kaip ir nėra čia ko parintis. 

O aš negaliu nesiparinti. Bet ir galiu labai nedaug- tik pravesti vieną kitą labdaringą ekskursiją paremti beglobiams gyvūnams.

Nieko nenuveikiau šioje Žemėje. Nei gero, nei-tikiuosi-blogo. Absoliučiai nenaudinga egzistencija, kuri mėgsta baltą vyną ir jūros gėrybes.

Ačiū, kad mane skaitote.

Jūsų,

Kūtvėla

Komentarų nėra: