2017 m. rugpjūčio 3 d., ketvirtadienis

Kelionės dokumentų organizavimo menas ir mokslas.

Kai keliauji, tai svarbu po ranka turėti visus kelionės dokumentus. Jų paruošimas, išrūšiavimas ir supakavimas yra atsakinga prakaitą mušanti užduotis, dažnai lemianti kelionės sklandumą. Mūsų kanceliarinių prekių parduotuvės turi įvairaus asortimento prekių šiam tikslui.

Variantas 1: vokelis. Plastiko vokelis su sagtimi iš pirmo žvilgsnio atrodo idealus pasirinkimas. Jo matmenys tinka į dvi-tris dalis perlenktam bilietui arba viešbučio rezervacijos patvirtinimui. Bėda ta, kad jis nepermatomas ir reikia kuistis visame pluošte popierių ieškant reikiamo dokumento, visada baisu, kad neįsidėtas pasas.

P1580205
Plastiko vokelis.
Variantas 2: vokelis su kišene. Šis vokelis yra permatomas, todėl matosi visas turinys. Užtrauktukas plastmasinis, bet kartais nuvažiuoja nuo bėgių (ypač jeigu vokelis pilnas). Kišenėlė nei penki, nei dešimt, nes tinka nebent popieriniam autobuso talonėliui įsidėti. Po kurio laiko siūlės pradeda irti ir reikia grietis lipnios juostelės, bet tada estetinis vaizdas labai nekoks.

P1580206
Plastiko vokelis su kišene.
Variantas 3: medžiaginė delninukė. Šitą naują žaisliuką iš visiems gerai žinomos kiniečių parduotuvės internete man į penktą aukštą pūtuodama užnešė paštininkė. Spalvą išsirinkau pati, man patinka, nesikabinėkit :D.

P1580209
Vidinės kišenės.

P1580211
Yra kilpa ant riešo užsimesti. 

P1580215
Išbandome naują prietaisą.
Naujajame prietaise telpa banknotai (yra užtraukiama kišenė monetoms, tik būtų geriau ją turėti ant prietaiso išorinės pusės), autobuso bilietas (tilptų ir daugiau visokių sulankstytų A4 formato dokumentų), pasas (šitas dėlei iliustracijos, nes paprastai užtenka ID kortelės), vilniečio kortelė, ES sveikatos draudimo kortelė (baigėsi galiojimas, užsakiau naują), mobilusis telefonas, dvi skirtingų bankų kortelės (jeigu viena kuri nesuveiktų), validolis. Dar tilps ir rašiklis bei nedidelis bloknotas, nors mobiliajame telefone galima fiksuoti visą reikalingą informaciją.

O kaip Jūs pakuojate ir organizuojate savo kelionės dokumentus?

Su meile ir, kaip visada, susivėlusi Jūsų

Kūtvėla Mėgstušmutkytesaitė

10 komentarų:

Danutė rašė...

Na iš validolio,tai juokiausi ilgai (senjorų vaistas), man greitai 50, bet dar vaistų tokių neturiu (vaistinėlė kelionėje visada yra, bet dar laukiu, kada bus panaudota).

Ele Pranaityte rašė...

@Danutė: aš visą gyvenimą alpinėju, negaliu ilgai stovėti vienoje vietoje, sunku važiuoti perpildytu autobusu, ir pan. Tai man validolis padeda.

Danutė rašė...

Suprasta, atsiprašau, tada tikrai jis padeda ir šaunu,kad nepasiduodat ir keliaujat. ..

Ele Pranaityte rašė...

@Danutė: aš dar turiu angliuko, magnio, ibuprofeno, pleistrų, rankų dezifekanto. Manau, laikas įrašui apie kelionių vaistinėlę.

Laurute rašė...

Oho, cia tai tikras menas! :)

Ele Pranaityte rašė...

@Laurute: taigi pati keliautoja, mane suprasi :-)

Unknown rašė...

Bet jei pamesite tai pamesite viską

Ele Pranaityte rašė...

@Andrius: nu tai nereikia vėpsoti.

Vakaris rašė...

Kai keliauju kur toliau, būtinai imu diržą - piniginę ant pilvo. Tikrai patogu - net nualpus joks niekšelis nepuls plėšti nuo tavęs kelnių prie visų žmonių.
O kai toli nevažiuoju, viską susidedu į vieną kuprinrę, po skirtingas kišenėles - atrodo, užtenka. Kai buvau pametęs visą ryšulį raktų, tai ir dokumentų nebedrįstu krauti į vieną krūvą. Visi krūvoje, bet jeigu dingsta, tai irgi visi kartu.

Ele Pranaityte rašė...

@Vakaris: tai vadinasi diversifikacija :-)