2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Ryga ir jos katės

Ryga-nuo seno garsus kačių miestas. Šis gyvūnas čia pasižymėjo įvairomis progomis ir formomis.

Žymiausias pastatas su kate yra, be abejo, Kačių namas.

Kačių namas, Meistaru 10/12


Pirmasis skulptorius, bandęs užkelti kates ant stogo, buvo -sakoma- jų prakeiktas ir nukrito žemyn. O prieš maždaug 100 metų pastato savininkas buvo nepriimtas Didžiosios Gildijos narių dėl savo nevokiškos kilmės. Kadangi pastatus skiria tik gatvė, jis katinus apsuko pakeltomis uodegomis į gildijos pastatą. Žinokitės, taip sakant. Po ilgo teismo proceso pastato šeimininkas buvo priimtas į gidijos narius ir kates pakoregavo padoriau.

 

Šiaip įdomus katiniškas vaizdelis gatvėje nuteikia labai optimistiškai, kad vieną dieną kelionės su naminiais gyvūnais taps dar patogesnės, nes jiems atsiranda apgyvendinimo galimybės :-). 
 

All Inlcuded



































































































































































































O čia tokia įdomi situacija, sustabdžiusi gatvėje pėsčiuosius, kurie kantriai laukė, kokia bus šios dramos atomazga. Greitis prieš vikrumą!

16.02 veiksmas vyksta
16.03 veiksmas vyksta
 
16.05 veiksmas vyksta
 Pagaliau kažkam nusibodo laukti, o ir per gatvę eiti reikia, ir procesas buvo nutrauktas nepraliejus nekaltos aukos kraujo. Katinas, kaip pasirodė iš antkaklio, buvo naminis, taigi -manyčiau- tai tebuvo sportinis interesas, o ne bado būtinybė. 
 
Miau :-)


Su meile,

Kūtvėla Murklytė


Komentarų nėra: