2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Pirmasis įrašas

Pradedu įgyvendinti savo ilgai brandintą planą-keliauti po Lietuvą. Kažkada žiūrėjau vieną rusišką kelių serijų filmą apie Jekateriną II, Rusijos carienę. Tai nebuvo pirmas mano matytas pastatymas, buvo ir Potiomkinas, buvo ir Juodosios jūros laivyno statymas. Buvo ir toks epizodas, kažkaip nelabai besiderinantis plačiai žinoma su carienės charakteristika, kai ateina pas ją sūnus su žmona ir prašosi išleidžiami "za granicu", į užsienį. Pakeliauti, vadinasi. Jinai taip pasižiūri į juos ir sako: "pirma reikia savo tėvynę išmokti mylėti, o tada jau-į užsienį." Neleidžia, vadinasi. Dar pasižiūrėjo į juos, nusiminusius, ir liepė nusiimti brangenybes. "Būkit paprastesni, vaikai mano", pasakė. Gražus epizodas, ką pasakysi.

Tai ir aš jaučiu, kad pribrendau pasidairyti kas po tėvynės padange dedasi. Pasakojimas apie Kauną kol kas atiduotas į vieną redakciją, jo ateitis dar neaiški; redaguoju du straipsnius apie Lentvario ir Trakų Vokės dvarus ir parkus. Ateities planuose-Marcinkonys ir Zervynos.

Esu nevairuojanti moteris, todėl viską tenka pasiekti traukiniu arba autobusu, tai tikiuosi, kad čia talpinama informacija bus naudinga ir kitiems neratuotiems keliautojams. Taip pat prašom siūlyti kelionės maršrutus, ką verta aplankyti Lietuvoje.

Širdingai ir susivėlusiai Jūsų,

Kūtvela

Komentarų nėra: