2012 m. sausio 24 d., antradienis

Pirmieji Lietuvos teminiai kaimai

Laikau tai geru ženklu, kad tokie straipsniai išvysta dienos šviesą. Labai tikiuosi, kad tai neliks tik projektu popieriuje, o iš tiesų viską pavyks įgyvendinti. Nuoroda štai čia: http://sociumas.delfi.lt/integruokis/liepa-lankytojus-priims-pirmieji-lietuvos-teminiai-kaimai.d?id=54609613

Teminiais kaimais Lietuvos pusėje ketina tapti:

Antalieptė – lieptų ir lieptainių kaimas (Zarasų rajonas)
Cijonai – paukščių kaimas (Ignalinos rajonas)
Vajasiškis – XIX amžiaus kaimas (Zarasų rajonas)

Planuojama, kad lankytojai jau liepos mėnesį galės apsilankyti teminiuose kaimuose. Iš straipsnio kiek sunku nusakyti, kokio pobūdžio bus turizmas šiuose kaimuose, bet manau, kad galėtų būti panašu į Rumšiškes.

Laukčiau komentarų ir pastebėjimų, jeigu žinote daugiau.

Kūtvėla

2 komentarai:

Joana Goštautaitė rašė...

Žinau apie tai, nes koordinuoju projekto įgyvendinimą. Iš tiesų naujas turistinis maršrutas - teminiai kaimai Ignalinos ir Zarasų rajonuose, o dar tiek pat ir Latgalos regione (Latvijoje)pradės veikti šių (2012 m.) liepos mėnesį. Dabar dar vyksta kūrybinis procesas, dirbama daug tam, kad vėliau visus priimti ir nenuvilti. Projekto naujienos - tinklapyje www.iaeregionas.lt. Jei neužmiršiu, kai jau viskas bus "gatava", parašysiu čia.

Ele Pranaityte rašė...

Miela Joana,

Dėkoju už atsiliepimą. Manau, vidaus turizmui toks projektas yra didelė paskata. Labai norėčiau parengti reportažą su foto ir patalpinti šiame internetiniame kelionių dienoraštyje. Ar rengsite pristatymą žurnalistams?