2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Žalias Vilnius. Pradžia.


Žalias Vilnius. Pradžia.

Balandžio 20 dieną, penktadienį, 18 val. Gedimino 9 prekybos centro 3 aukšte, NVO „Avilyje“ visus į vieną didelę šventę sukvies „Vilniaus žaliasis žemėlapis“ („Vilnius Green Map“). Renginio metu bus pristatomi nuveikti darbai ir svarbiausia – žemėlapyje www.greenmap.lt sužymėti Vilniaus žalieji taškai. 

Projekto komandos ir savanorių užduotis – sužymėti žaliąsias Vilniaus vietas, įtraukiant ne tik parkus, bet ir eko-restoranus, eko-įmones, eko-technologijas bei žaliojo transporto taškus – viską, kas yra susiję su ekologija. Žemėlapyje taip pat pažymėtos ir istorinės bei kultūrinės vietos, kurios yra svarbios ekologiškos visuomenės sukūrimui.   

Projekto iniciatorius Justas Brazauskas teigia, kad bet kas gali prisidėti kuriant žemėlapį interneto svetainėje www.greenmap.lt. Taip pat projekto tikslas – priversti žmones susimąstyti apie tai, kaip savo veiksmais gyventojai ir miesto svečiai įtakoja miesto gyvenimą. „Interaktyvus interneto žemėlapis yra paprasta šiuolaikinė priemonė, kuri padės vilniečiam ir miesto svečiams surasti informaciją apie Vilniaus žaliuosius taškus. Po sėkmingo projekto pirmojo etapo baigimo, mes numatome išleisti popierinį žemėlapį, plėstis į kitus Lietuvos miestus, įkurti eko-informacijos centrą, kuris siūlys eko-ekskursijas. Šitos kelionės, kurias ves eko-gidai, supažindins miestiečius ir turistus su žaliausiomis sostinės vietomis. Mes tikimės pasiūlyti gido darbą mūsų šauniesiems savanoriams, kurie mums puikiai talkino projekto metu. Tokiu būdu projektas tikisi paskatinti aplinkos saugojimo judėjimą, o taip pat būti pradžia aplinkos saugojimo centro, kuris save išlaikys darydamas išradingus ir verslius projektus, tokius, kaip šis”. 

„Vilniaus žaliasis žemėlapis“, startavęs 2011 metų rudenį, yra finansuojamas Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros (JTBA) su programa „Veiklus jaunimas”. Projektą vykdo organizacijos „Mes darom“ ir Žali.lt. kartu su partneriu iš Estijos - Tartu miesto Aplinkosaugos informacijos ir švietimo centru.

Vilnius Green Map komanda
www.greenmap.lt

Komentarų nėra: