2012 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Gatvės muzikos diena 2012

Šiandien pagaliau išaušo ilgai lauktoji Gatvės Muzikos Diena. Oras buvo iš anksto užsakytas geras, todėl gatvės buvo pilnos žmonių. Prisižiūrėjau įvairaus plauko šunų, įvairių markių dviračių, ilgų plazdančių elegantiškų suknelių, nusimušiau nuo kojų, bet likau labai labai patenkinta. Tačiau dėl didelės renginio apimties, deja, negalėjau skirti dėmesio kiekvienam atlikėjui, o ir iki uždarymo nepasilikau (dar ir avėjau killer shoes, vis iš to noro gražiai atrodyt :-( ).

Iš nenatūralios pozos sprendžiant, meninė išraiška? Pafotografavom ir tiek, tikėsimės, su sveikata viskas OK...Niekas pulso nepačiupinėjo, dabar netgi nesmagu darosi.

Pilies g. sausakimša muzikantų ir muzikos mylėtojų.

Gatvės muzikos diena jos iniciatoriaus A. Mamontovo pradėta organizuoti dar 2007 metais. Šiemet jinai pavėlinta, nes paprastai jos metu ištikdavo lietuviškas oras ir būdavo šlapia ir šalta. Šiemet be Lietuvos miestų į gatves muzika išėjo Gruzijoje, Paryžiuje, Jorke, Punske, Taline, Notingeme bei Kopenhagoje. Na, jeigu nuoširdžiai, tai aš šiandien supratau kodėl mums taip nesiseka Eurovizijoje- mes jai tiesiog per geri. Daygybė talentingų atlikėjų, mažų ir didelių, solo ir ansambliai, net liežuvį iškišti gali bebandydamas visus sužiūrėti...Tiktais pikta dėl vieno dalyko- retas kuris buvo save identifikavęs. Daugumos dalyvių nuomonė akivaizdi: "mama žino kaip aš atrodau ir kuo vardu, tėtė irgi, na, dar artimi giminės, o visi kiti apsieis." Kai vienoje gatvėje groja vienu metu dvidešimt žmonių, atrinkti kuri Ona, kuri Marijona, o kuri Barbora tai net pranašautojai Mikaldai būtų iššūkis. Negi niekas nenori pasireklamyti ? Taigi, atsiprašau, kad nenurodysiu visų atlikėjų, kuriuos užfiksavau, bet ne dėl savo kaltės, tinginystės ir apsileidimo.Kai kurią informaciją pavyko gauti iš rengėjų tinklalapio filtruojant paieškos rezultatus.

Labai fainai ir nuoširdžiai į pučiamuosius pūtė vaikų pučiamųjų ansambliukas. Vaikai mokosi Broniaus Jonušo muzikos mokykloje. Grojama pučiamaisiais instrumentais - tenorais ir baritonais.


 Jūsų dėmesiui skamba Santa Lucia. 


Štai šio kolektyvo nepavyko nustatyti net naudojantis GMD tinklalapio filtru. Pradžioje buvo grojama, mano nuomone, baroko epochos muzika. 




Šis, man vienas iš labiausiai patikusių kolektyvų, vadinasi TDP and Co. Dalyvauja GMD nuo pat pradžių, nusipelnę veteranai.




Prie Šv. Kazimiero bažnyčios labai smagiai muzikavo JOY choras. Jų pasirinktas muzikos stilius yra krikščioniška muzika ir gospelas. Labai entuziastinga dirigentė.

 
 


Arklių g. buvo GMD lankstinuke minėtas bliuzas. Nesu šio žanro specialistė, bet atlikėjas labai jausmingai muzikavo. Patiko. GMD tinklalapyje prie šios nuorodos įrašyta "ateis visokiausių grojikų", tai šis kol kas bevardis :-)





Šio kolektyvo kol kas nepavyko iššifruoti.





Lietuvių folkloro ansamblis "Kūlgrinda" Šventaragio slėnyje.



Na, o jeigu esi dar mažas atlikėjas, tai visada galima susigalvoti originalų sprendimą ir atsiplėšti nuo žemės. Ir vėjas natų neblaško, kitaip nei suaugusiems kolektyvams. Ir atlikimas man patiko, prašom pasiklausyti.



Pagal filtrą GMD tinklalapyje, akordeonu groja Martynas ir Tadas. Deja, aprašymai be nuotraukų.



K. Sirvydo skvere būgnų mušimo kolektyvas.



Viename senamiesčio kiemelyje buvo šokama. Pasitaikė Indijos šokiai.


 

Brasspalvos kolektyvas buvo vienas iš profesionaliausiai pasirodžiusių.





Kamputyje prie Actus Magnus galerijos įėjimo susispaudęs kolektyvas muzikavo labai dailiai, bet kol kas lieka neatpažinti :-)



Netikėtai geras variantas!



Su niekuo nesupainiojami Harė Krišna.



Prie Brodvėjaus Pub'o pataikau jau tik į pasirodymo pabaigą, bet ir as dėmesio vertas.


 

Viešnios iš Latvijos Soul Tap.




Jeigu neklystu, tai birbynėmis džiazą grojantys Bird-Band.





A kapela atliekamas "Kivi" pasirodymas. Jis sutraukė nemažai klausytojų, kai kuriems net teko ropštis ant suoliukų, nes susigrūdimas buvo nemažas, o dviračių eismas -ir paralyžuotas :-)






Na štai, berods viskas.

Su meile,

Kūtvėla

Komentarų nėra: