2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

Senamiesčio autobusai 88 ir 89 Vilniuje

Šiandien buvo graži diena, tai po darbo aš išsiruošiau į miestą. Kadangi kišenėje dabar glaudžiasi nuolatinis transporto bilietas, tai nusprendžiau ta proga išbandyti ir naujuosius senamiesčio autobusus, nes tam jau seniai ketinau skirti laiko.

Teisybės dėlei reikia paminėti, kad ne tokie jie jau ir nauji- kursuoja nuo rugsėjo mėnesio. Iš pradžių buvo daug įvairių komentarų internete, daugelis jų buvo neigiami. Dabar praėjo šiek tiek laiko, žmonės priprato prie naujojo maršruto ir kritikos audra nurimo (arba kitų bėdų rado).

Labai gerai, kad stotelėse yra įdėti ir šių autobusų maršrutai žemėlapio forma, nes kai kada gatvių pavadinimai nieko nesako. Autobusai nėra dideli, bet pakankamai erdvūs, sustojimai gana dažni ir galima persėsti į kitą reikiamą transportą, bet svarbiausia- jie važiuoja pro gražiausias sostinės vietas!

Šiuose autobusuose įžvelgiu daug teigiamų dalykų: viešasis transportas Gedimino prospektu padidina žmonių srautą, o tai gerai vietiniam verslui; miestiečiams greičiau įveikti ilgas atkarpas pėsčiomis (kaip nuo Seimo iki Nepriklausomybės aikštės) nei naudotis kitu viešuoju transportu ir ilgai pėdinti (pvz. 7 troleibusu); turistams tai išvis idealus transportas pažinti mūsų sostinę, nes autobusai kursuoja žiediniu maršrutu; vairuotojai gali palikti savo automobilius tam tikrose požeminėse stovėjimo aikštelėse ir senamiesčio autobusais naudotis nemokamai, tai nukrauna gatves nuo papildomo kamščio ir taršos, bei nereikia sukti galvos dėl automobilio palikimo keliose vietose senamiestyje.

Jeigu reikėtų paminėti trūkumus, tai būtų maršrutų retumas tam tikromis valandomis (kas 20 min.), bei jų rimta konkurencija autobusams, siūlantiems apžvalgines ekskursijas, už kurias 1 asmuo sumoka 50 LT. Tačiau dėl pastarojo punkto, tai daugiau teigiamas dalykas, nes konkurencija-bent teoriškai- turi mažinti kainas. Aš pamačiau gražiausias Vilniaus vietas už 4 LT, vietoj 50 LT. 

Šiandien važiavau abiem maršrutais, stebėjau mūsų gražųjį miestą pro langą ir mačiau, kad autobusais noriai naudojasi keleiviai. Labai būtų įdomu sužinoti statistiką: kokie keleivių srautai, kokie turistų atsiliepimai.

Vilniaus TIC galite pasiimti informacinį lapelį su 88 ir 89 maršruto autobusų tvarkaraščiais ir žemėlapiu. Atnaujintą maršrutą galite rasti čia: 88 ir 89 senamiesčio autobusai nuo 2012 gruodžio 1d.
Dabar abudu maršrutai užsuks ir į stotį.

Ar Jums teko naudotis šiais senamiesčio autobusais?

Su meile,

Kūtvėla

Komentarų nėra: