2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Baltramiejaus mugė 2012

Šiais metais ir vėl vyks garsioji Baltramiejaus mugė. Garsioji ne todėl, kad šio vardo šventojo dienos išvakarėse 1572 metais Prancūzijoje buvo išžudyta daug hugenotų, bet todėl, kad Vilniui ši diena irgi yra ypatinga. 1495 m. Šv. Baltramiejaus dienos (rugpjūčio 24-osios) išvakarėse, Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras patvirtino pirmojo LDK cecho statutą ir Vilniaus auksakalių cechui buvo suteikta valdovo privilegija. Kaip teigia http://www.vilniauspilys.lt/auksakaliai , Vilniaus auksakalių cechas vienu metu netgi turėjo 336 narius ir buvo didžiausias cechas LDK ir Lenkijoje. Taigi, "Amatų gildija" kviečia į Baltramiejaus mugės renginius, kur įvairūs meistrai pademonstruos įvairius amatus ir bus smagi kultūrinė programa.
plakatas_s-page-001

Renginio programą rasite apsilankę "Amatų gildijos" tinklalapyje. Dar juos galit rasti Facebook'e: https://www.facebook.com/pages/Amat%C5%B3-gildija/203792366322258 .

Apie amatus Lietuvoje turiu įdomią knygą, tik dabar "saugiai padėta", todėl reiks paieškoti. Tada papildysiu išsamesne informacija. Kažkuriems naujiems meistrams buvo būtina per vienerius metus susirasti...žmoną. Va taip vat!

Jau fotoaparatą blizginanti,

Kūtvėla


Komentarų nėra: