2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Interneto dienoraščių (blogų) diena

Ši didi internetinei bendruomenei diena minima rugpjūčio 31d. 2005 metais Nir Ofir paskelbė rugpjūčio 31d. interneto dienoraščių (blogų) diena. Kiekvienas asmuo, rašantis savo internetinį dienoraštį, skatinamas šią dieną išrinkti kitus 5 asmenis, kurių interneto dienoraščiais žavisi. Labai primena neseniai nuūžusias lietuviškąsias Stilingojo Tinklaraščio nominacijas.

Taigi, mano penketukas:

MariukasM rašo mano dūšiai artima tema-apie keliones, vienas mano pirmųjų pradėtų skaityti tinklaraščių. Labai gražiai fotografuoja. Keliaudamas sumaniai naudojasi įvairia technika, todėl kelia ypatingą pagarbą. Labai rekomenduotina skaityti ir sekti naujienas. Ir šiaip fainas žmogus.

BonsaiVilnius vadovaujamas Jogailos rašo kita man miela tema-apie bonsai, kai kada ir giliau prisiliečia prie Japonijos kultūros. Tikras gamtos draugas ir gerų renginių dalyvis irgi organizatorius, kuris mažai kalba, bet daug daro.

Žiurkėnas Rokiškis turbūt nereikalauja pristatymo. Nors daugumai jo straipsnių perskaityti reikia tarptautinių žodžių žodyno, o suprasti- ne vienų metų aukštojo išsilavinimo, bet man patinka jo humoro jausmas ir tai, kad neteisybę pliekia nieko negailėdamas. Ir dar pati turiu žiurkėną, t.y. mano žiurkėnas turi mane.

Praktiškai apie viską sugeba keliais sakiniais pasakyti tai, ką kitam reiktų visos jaučio odos surašyti. Labai mielas, dvasingas, nuo Kūrėjo nenutolęs tinklaraštis, įkvepiantis geriems darbams, bet tuo pačiu tvirtai stovintis ant žemės. Dažnai atnaujinamas, kas yra gerai.

Apie Taivaną, Taipėjų ir t.t...:) yra mano neseniai surastas tinklaraštis. Man labai patinka, kad tai dažnai atnaujinamas tinklaraštis, nes dauguma kelionių dienoraščių jau mirę. Žmogus išvyko į kitą pasaulio kraštą, bet nesėdi sau ramiai kur kampe, o tyrinėja viską su susidomėjimu ir dar mums parodo.

Tai va :-)

Su meile,

Kūtvėla Tinklaraštytė


Komentarų nėra: