2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

Quirky Tallinn

Bekeliaujant fotoaparato objektyvas kartais užkliūna už tokių visai "be ryšio" kadrų, kurie savo iškritimu iš konteksto yra be galo žavingi. Čia pateikiu keletą tokių akimirkų.


P1180041

Mano kartos žmonėms puikiai pažystamas personažas, Dartas Veideris, arba, tiksliau, jo estiška versija. Beje, nelabai raštingas.






P1170613

Prie -3'C ir brendant per pusnis, labai aktualus pirkinys yra va tokie plonyčiai apatiniai drabužėliai. Nieko nuostabaus, kad parduotuvėse sunku rasti thermo prekių, tokių "baisiakelnių" žiemą niekas nenešioja. O gal čia žieminiai stringai, žinote-kur siūlas vilnonis?


P1170614

Sėdi sau prie steikhauzo, užeiti kviečia. Pirma nusifotografuoji, paskui suvalgai....


P1170671

Kalėdų senelio elniai. Buvo apie 8.00 val. ryto, dar tamsu, dega naktiniai apšvietimai. Na ir man bespoksant į tuos elnius prisitatė toks Vladimiras. Pradėjo kamantinėti kuo vardu, iš kur, ar ilgam, ar turėsiu jam laiko...Aišku, reikėjo sakyti, kad aš čia atvykau su vyru, jo mama ir septyniais mūsų vaikais ir jie dabar visi dar miega, o aš išėjau...mmmm...fantazija baigėsi..."baisiakelnių" pirkti? Šiaip ne taip atsipurčiau. Bet kiek pastebėjau per tas dvi dienas Taline tai čia yra normalu, kad vyriškis "kabina" moteris gatvėje.Ne tokios budrios dar ir telefonus duoda, tai paskui labai įdomu klausytis nugirstų pokalbių.


P1170680

"Kačių šulinys" kažkada buvo vienas pagrindinių vandens tiekimo įrenginių Taline. Kažkuriame miesto istorijos etape tenais apsigyveno piktoji dvasia ir grąsino išsausinti vandenį, jeigu negaus reguliarių gyvūnų aukų. Yra užfiksuota, kad karvių ir avių kūnai keliaudavo žemyn į šulinį, bet pagrinde ši privilegija gelbėti miestiečius nuo sausros teko katėms. Tam tikra prasme praktika pasiteisino, nes sausros niekuomet ir nebuvo, nors geriamo vandens kokybė irgi nepagerėjo. Šulinį nustota naudoti XIX a.vid. Šiandien Talino vanduo normaliai geriamas, o jo katės ramiai sau gyvena.


P1170776

Taline nemažai skulptūrų, joms būtų galima skirti netgi atsirą reportažą, bet dėl laiko stokos ir blogo oro nebuvo kada bastytis. Šitą skulptūrą pavadinau "Kartu mums nešalta".


P1170777

Viena iš dažniausiai pasitaikančių žieminio Talino transporto priemonių-toks kelio valytuvas. O sniegas, kaip matote iš nuotraukos fono, tą dieną drėbė kaip reikiant.


P1170781


Visu garsu muzikuodamas į Kalėdų mugę Rotušės aikštėje vyksta vienas pagrindinių jos dalyvių- Kalėdų senelis.

P1170927

Gausiai suvenyrų pritutintas parduotuves reklamuoja štai tokios žmogaus ūgio lėlės. Gintarai tik žiebia iš vitrinų.

P1170959

P1170961

Kaip šalta turi būti, kad bėgantis vanduo į ledą sušaltų?

P1170979

Ant jūrininkystės muziejuje esančio Estijos laivyno pažibos, povandeninio laivo "Lembit". Woot! Deja, jo dvynė sesuo "Kalev" nuskendo 1941 m.

P1180038

Užrašas ant vienos bažnyčios durų. Dar yra plyšiukas tokiam pageidavimui užrašius įmesti. Kaip kokia skundų urna Venecijoje. Įdomu, ar čia istorinis reliktas ar vis dar gyva praktika?


P1180005

Dar nėra. Meldžiamės ir laukiam.

P1170728

Ką čia ryte nuveikus naudingo, gal stogą atsikasti?

Su meile,

Quirky Koot








Komentarų nėra: