2017 m. rugpjūčio 12 d., šeštadienis

Kelionės draudimas į Baltarusiją internetu: the good, the bad, the ugly.

Kelionės į Gardiną be vizos išlieka populiaros, bet kelionės į Baltarusiją metu vis tiek reikia turėti privalomą sveikatos draudimą. Jį galima įsigyti ne vienoje kelionių agentūroje, bet nusprendžiau šį kartą apsidrausti savarankiškai internetu, nes man atrodo, kad draudžiantis asmeniškai kelionių agentūrose brangiau gaunasi. Pirmiausia pasidomėjau, ką apie šį draudimą rašo oficialusis Baltarusijos ambasados tinklalapis.

EmbassyInfo
Kur galima apsidrausti.
Tačiau lietuviškame Baltarusijos ambasados tinklalapio variante nėra nurodyta suma, kuriai privaloma apsidrausti, taigi tenka pakeisti kalbą iš LT į RU ir panaršyti po rusišką Baltarusijos ambasados tinklalapio variantą. Čia galima burbėti dėl informacijos trūkumo lietuviškajame variante, bet valstybinės įstaigos daug kur nėra vartotojui draugiškos.

EmbassyRU
Mums turėtų užtekti 10,000 EUR.
Toliau peržiūrėjau visas išvardintas draudimo bendroves ir savo patirtį įvertinau remdamasi dviem kriterijais: 1) draudimo reikalaujamai sumai galutinė mokėtina suma, kai turistinė kelionė yra vienos dienos ir draudžiamasis asmuo yra 36 metų amžiaus 2) bendras internetinio draudimo tinklalapio interfeiso patrauklumas, t.y. kaip lengvai radau informaciją ir kiek užtruko gauti sąskaitą. Draudimo bendroves bandžiau iš eilės, kaip nurodyta Baltarusijos ambasados tinklalapyje.

Visa informacija yra pateikiama teisinga šio įrašo publikacijos metu, vėliau ji gali keistis. 




1) Gjensindige.

Gjensindige
Gjensindige draudimas.
Gjensindige draudimas pelno karmos taškų, nes jau landing-page yra siūlomas kelionės draudimas. Nežinau, ar jie rotuoja siūlomas draudimo rūšis šiame puslapyje, bet kai ieškai ir iš karto randi-nuteikia labai pozityviai. Spaudžiu "Įsigyti draudimą", užpildau reikalingas grafas ir gaunu sąskaitą. Prisipažinsiu, nesitikėjau vienos dienos kelionei gauti tokio dydžio sąskaitą. Tiesa, draudimo suma yra ne 10,000 EUR, o 100,000 EUR ir neina jos nusimažinti, kad draudimas atpigtų.

2) BTA.

BTA
BTA draudimas.
BTA draudimo landing-page irgi yra galimybė pasirinkti kelionių draudimą. Paspaudus ant kelionės draudimo atsiranda trys pasirinkimo galimybės, tarp jų yra klasikinis variantas su 100,000 EUR draudimo suma. Renkuosi klasikinį draudimą, užpildau reikalingas grafas ir gaunu sąskaitą. Tiesa, dabar jau draudimo suma yra sumažėjusi iki 10,000 EUR (čia turbūt techninė klaida), bet tokio dydžio draudimas man tinka, kaip tinka ir mokėtina suma.

3) ERGO Lietuva.

Ergo
ERGO Letuva draudimas.
ERGO Lietuva tinklalapis nėra labai vartotojui draugiškas, nes draudimo pasiūlymo tenka ieškoti meniu puslapio viršuje: Privatiems- Asmens draudimas-Kelionių draudimas. Atsiradusi forma su datomis "Nuo" ir "Iki" nesupranta, kad draudimas gali galioti vieną dieną, todėl tenka draustis dviems, kad pereičiau į "Skaičiuoti įmoką" žingsnį. Kitame puslapyje jau galima koreguoti draudimo trukmę, todėl pasirenku vienos dienos draudimą. Prisipažinsiu, jeigu ne mano užsispyrimas, būčiau nebetęsusi darbo šiame tinklalapyje jau tame žingsnyje, kai negalima draustis vienai dienai. Mokėtina suma nėra didelė, bet iki jos teko kapstytis.

4) Seesam Lietuva.

Seesam
Seesam Lietuva draudimas.
Seesam Lietuva landing-page yra iš pirmo žvilgsnio nepastebima "Draudimas internetu" skiltis dešinėje puslapio pusėje. Ten esančiame meniu renkuosi kelionės draudimą ir užpildau reikiamas grafas. Mokėtinos sumos puslapyje uždėti du paukščiukai: vieno neina nuimti, jis privalomas, bet kitą, nelaimingų atsitikimų draudimo paukščiuką, galima nuimti. Nenoriu pasakyti, kad nelaimingo atsitikimo draudimas nėra gera mintis, tuo labiau, kad ir mokėtina suma negąsdina, čia tikrai verta pagalvoti. Jeigu užtenka reikalaujamo 10,000 EUR draudimo medicininėms išlaidoms, mokėtina suma nėra didelė.

5) PZU Lietuva.

PZU
PZU Lietuva draudimas.
Šiuo metu PZU Lietuva nedraudžia internetu kelionei į Baltarusiją, nes jų tinklalapio meniu nėra kelionių draudimo. Negaliu pasakyti, ar šios įmonės draudimą galite įsigyti kelionių agentūroje. Man atrodo, kad ši draudimo bendrovė teikia daugiau prabangos klasės draudimo paslaugas.

6) Lietuvos draudimas.

LD
Lietuvos draudimas.

Lietuvos draudimas kelionei į Baltarusiją šiuo metu nedraudžia. Man asmeniškai pasiūlymas atvykti į artimiausią jų skyrių dėl kelių minučių draudimo nėra priimtinas, tuo labiau, kad ir kaina neskelbiama, taipogi nėra garantijos, kad skyriuje nepasakys, kad šio draudimo jie iš viso neturi.

7) IF draudimas.

IF
IF draudimas.

IF draudimo landing-page yra kelionių draudimo pasirinkimas. Paspaudus ant jo, iškrenta drop-down meniu esantis vienintelis pasirinkimas, irgi siūlantis kelionių draudimą. Čia, sakyčiau, kiek persistengta, nebent ten būtų išskaidoma į keletą draudimo rūšių. Spaudžiu ant pakartotinio kelionių draudimo, kurį laiką klajoju po tinklalapį, kol suprantu, kad pačiame viršuje yra "Skaičiuoti kainą" skiltis. Pagrindinė problema yra ta, kad kelionės teritorijoje nėra išskirta Baltarusija, todėl tenka sukti galvą ir du kartus pildyti formą: vieną kartą Baltarusiją priskiriant "visam pasauliui", kitą kartą- "Baltijos šalims, Lenkijai, NVS" (nes Baltarusija turbūt priklauso NVS?), bet finale gaunama ta pati mokėtina suma. Čia, aišku, reiktų dar gūglinti dėl Baltarusijos geopolitikos arba skambinti kolegai politologui, todėl šis draudimas savo interfeisu vartotojui nėra draugiškas. Tiesa, draudimo suma yra 100,000 EUR ir mokėtina suma yra tik 2,90 EUR (palyginus su Gjensindige draudimo mokėtina suma už 100,000 EUR, skirtumas akivaizdus).

8) Compensa Vienna Insurance Group.
Compensa
Compensa Vienna Insurance Group.
Compensa draudimas siūlo atsisiųsti daug PDF failų. Ačiū, nereikia.

9) Kredito kortelės draudimas. Šis variantas nenumatytas oficialiajame Baltarusijos ambasados tinklalpyje, bet yra žinomi atvejai, kai Baltarusijos pasieniečiams tiko iš bankų gautos pažymos apie draudimo galiojimą Baltarusijoje. Asmeniškai negaliu to garantuoti, informaciją pasitikslinkite savo banko skyriuje ar migracijos tarnyboje. Išsiunčiau savo bankui užklausą, laukiu atsakymo. Banko informacija: jie išduoda nemokamą pažymą apie draudimą, galiojantį visame pasaulyje, bet būna, kad Baltarusijos ambasada šios pažymos nepriima, patarė susisiekti su ambasada.

Taigi, čia matote pateiktus (arba dėl ojektyvių priežasčių nepateiktus) kelionių draudimo į Baltarusiją variantus konkrečiai situacijai per draudimo agentūras, nurodytas Baltarusijos ambasados tinklalpyje. Šio įrašo autorė atliko privalomo kelionės į Baltarusiją draudimo paslaugos suteikimo palyginimą neturėdama išankstinio nusistatymo ir nepaskatinta finansiškai ar kitaip kurios nors draudimo bendrovės. Šio įrašo autorė ketina vykti į Gardiną (Baltarusija) ir nori išsirinkti tinkamą kokybės ir kainos atžvilgiu paslaugą.

O kur Jūs draudžiatės keliaudami?

Jūsų Kūtvėla Saugumaitė

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ačiū už informatyvų straipsnį.

Ele Pranaityte rašė...

@Anonymous: kad tik naudos būtų.

Jegis rašė...

Pasitikrinau, Minskui mane apdraudė BTA, dviem dienoms už 2.2e(draudimo aprašyme paminėti visi punktai iš maksimalaus draudimo). Draužiausi emailu pas draudimo tetą tokią :)

Ele Pranaityte rašė...

@Jegis: man gali prireikti tetos emailo.

Anonimiškas rašė...

visada draudžiuosi per www.draudimas.lt - ten iškart yra kelių draudimo bendrovių pasiūlymai, galima išsirinkti ir pagal sumą, ir pagal poreikius, ir nereikia per visus portalus "eiti". Kainos panašios būtų, be to iškart suformuoja nuorodą pavedimui į banką :)

Ele Pranaityte rašė...

@Anonimas: išbandžiau. Geriausia kaina ERGO su 1,17 eur. Iš tiesų, matosi keli pasirinkimai, gana patogu, nereikia ieškoti po firmos puslapį ko nepametusi. Dėkui už nuorodą.