2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Stilingas tinklaraštis, Debiuto nominacija 2012 "Kūtvėlos kelionės ir klajonės".

Na, pagaliau mano graudus viauksėjimas interneto tyruose davo savo vaisių. Prieš kurį laiką atradau, kad vyksta stilingų tinklaraščių nominacijos ir tai leido atrasti keletą vertų dėmesio tinklaraščių. Bet žinodama, koks tas virtualus pasaulis būna žiaurus ir neteisingas naujokams, tikrai nesitikėjau būti nominuota (nei greit, nei kada nors, juk esu nekonvencinis padaras). Bet, pasirodo, maloniai klydau :-)

Taigi, pirmiausia norėčiau padėkoti MariukuiM (www.mariukasm.lt), skyrusiam šią nominaciją.

Sekant protokolu, dabar reikia paminėti keletą iki šiol plačiajai visuomenei nežinomų asmeninės biografijos faktų. Pradėti galbūt verta nuo pasivadinimo Kūtvėla. Šis žodis realiai vartojamas neigiama prasme apibūdinti labai susivėlusį žmogų. Tokių problemų tikrai neturiu :-) Pasirinkdama savo slapyvardį, siekiau sukurti naivaus, smalsaus, pūkuoto, mažo ir mielo sutvėrimo, dėvinčio kelnaites su petnešomis, įvaizdį dar gūdžiais mIRC laikais. Šukos ir fenas buvo du žodžiai, kurie mane sudrausmindavo. Man patinka rimtos knygos, neholivudiniai filmai, gražūs daiktai namų interjerui. Dievinu japonišką maistą. Labai mėgstu keliauti. Šiuo metu sergu sunkia kelionių troškimo forma, kuri išsivystė nuo prieš keletą metų atsitikusio "kelionių vabalo įkandimo". Kadangi apetitas atsiranda bevalgant, norisi apžioti kuo daugiau ir skausmingai suprantu, kad tai yra neįmanoma. Dabar dirbu susidarinėdama kelionių programą vasarai, kurioje bus daug dėmesio skirta kelionėms po Lietuvą. Paradoksas, kad kartais pavyksta rasti akcijinę kelionę į užsienį pigiau negu pakrutėjimas iš Vilniaus į kokį Lietuvos tašką. Pragyvenimui užsidirbu mokydama anglų kalbos, laisvalaikiu (kurio nėra daug, nes dirbu kaip katorgninkas) gidauju arba rašau apie keliones. Mėgstu, bet nemoku taupyti. Nevairuoju, ir neketinu mokytis. Noriu, kad apie Lietuvą sužinotų kuom daugiau žmonių, todėl dalyvauju Postcrossing projekte, kuris bus mano bankroto priežastis.

Kadangi tik neseniai atradau tinklaraštininkų Meką, iš jų mano reguliariai lankomųjų yra vos keletas, todėl sąžiningai nominuoti nieko nenominuosiu, o tik garbingai paminėsiu ne abėcėline ar kokia prioritetine tvarka.O  bet tačiau stiliaus nei vienam netrūksta!

1.  http://www.mariukasm.lt Mano jau minėtas MariukasM. Jo blogas buvo mano pradžia į blogosferą. Rašo, taip sakant, "kratkast-sistra talanta", t.y. trumpai ir aiškiai. Galima naudingai pasinaudoti jo patirtimi keliaujant, pasižiūrėti gražių nuotraukų ir šiaip pasišnekučiuoti.

2. http://rokiskis.popo.lt/ Žiurkėnas Rokiškis Rabinovičius. Vienintelė priežastis, kodėl jo nėra mano skaitomų blogų nuorodose yra ta, kad jis kartais toks baisus nepraustaburnis, paprastą žmogų gali ištikti stabas iš dorybingo mano tinklaraščio staiga patekus pas žiurkėną. Šiaip jaučiu didelę silpnybę žiurkėnams, o šis dar ir raštingas. Rašo jis ir aktualiomis temomis, pliekdamas neteisybę iš visos amunicijos.

3. http://tikslai.blogas.lt/ Jurgita spinduliuoja optimizmu ir vis generuoja kūrybines idėjas. Šiuo metu laukia atskrendant žieminio gandro.

Čia kol kas ir sustoju. Rezervuoju sau teisę pildyti šį sąrašą, kai susipažinsiu su daugiau tinklaraštininkų. Noriu pasakyti, kad tikrai žinau keletą gerų tinklaraščių, bet šiuo metu tegalėčiau tik pateikti į juos nuorodą, nes tam, kad pastebėjimais įvertinčiau jų turinį, turiu su juo deramai susipažinti. Nenoriu dėti čia nuorodos vien tik todėl, kad tai yra žinomas tinklaraštis. Kad jis čia atsidurtų, aš turiu jį dar ir skaityti. O tai, trust me, nėra paprasta.

Žiauriai susireikšminusi ir ant bačkutės-kad visi matytų-užsiropščiusi, Jūsų

Kūtvėla

Komentarų nėra: