2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Knygų mugės atgarsis

Belaukiant koridoriuje prie auditorijos Vadovų rūmų leidinių pristatymo, buvo girdėti jau į pabaigą vykstantis kitos knygos pristatymas. Pabaigoje, jau visai nesant laiko, prasidėjo labai įdomi diskusija, kurią teko nutraukti dėl laiko stokos. Ją užvedė skambus vyriškas balsas, o paskui pasirodė ir jo savininkas-Donatas Katkus.

Knyga vadinasi "Tarp muzikos, mokslo ir kalnų", jos autorius-Juozas Antanavičius. Kadangi atėjau jau beveik renginio pabaigoje, tai konkretaus pristatymo nebeišgirdau, bet užteko ir tos nuotrupos. Auditorijoje kilo diskusija, kodėl, kasdien vykstant daug nuostabios muzikos koncertų, apie tai nerašo jokia spauda. Moteris iš auditorijos pastebėjo, kad tie, kurie ir rašo apie tai, dažniausiai tai daro po savo tikrojo "nine to five" darbo. Pasirodo, buvo bandymas gauti finansavimui tokios informacijos rašymui, bet taip ir likau nesupratusi, ar pavyko. Bet tai tik parodo, kad mano pastebėjimai sutampa su daugelio žmonių pastebėjimais ir turime tam tikrą problemą: kultūrinių renginių viešinimo stoką.Kalbu ne apie renginių reklamą, o būtent apie straipsnių rašymą, kurie supažindintų plačiau su atlikėjais, kūriniais, kodėl jie tokie, kuom ypatingi, etc. Dabar išleidžiamas bukletas su repertuaru ir užtenka.

Dar netikėtai gerai pataikiau mugės metu į koncertą. Programoje, be kitų dalyvių, dalyvavo ir Čiurlionio kvartetas su solistais. Tai vėl pailiustruoja informacijos sklaidos stoką (nebent yra speciali radijo laida tokiems dalykams?), nes yra išleistas ne vienas CD su garsiais atlikėjais (Seilius, Kolobovaitė, Merūnas) ir muzikantais (kvartetu). Muzika tikrai buvo puiki!

Dabar turiu dailią krūvelę skaitytinų knygų ir vieną muzikos kompaktą išklausymui.

Kūtvėla

4 komentarai:

MariukasM rašė...

Testinis komentaras, kurį gali ištrinti. pasirodo mano naršyklės privatumo nustatymai, kurie nelabai patinka Google :)

Anonimiškas rašė...

Na kaip matai ne viskas kas pakimba yra Windows :-)))))

MariukasM rašė...

Kaip ne keista, man Windows niekada nėra pakibę, jei nepasistengiu jų pats "nuversti" :)

Ele Pranaityte rašė...

Mums, Kūtvėloms, kimba viskas :D