2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Vivattur 2012

Netikėtai atsilaisvinus pirmai dienos pusei, galėjau nueiti į Vivattur parodą. Po neseniai nušurmuliavusios knygų mugės pirmoji šios parodos diena atrodė kukliai, bet popiet žmonių ėmė vis labiau gausėti. Pasiėmiau informacinės medžiagos turbūt toną, tai atrūšiavusi trečdalį palikau, bet vis tiek teko akis išvertus tempti. Kol apėjau visu stendus, teko "priimt" validolio tabletę. Taip, godumas baisus dalykas. Bet kokie įspūdžiai?

Visų pirma, lai dziva Latvija. Toks jausmas, kad čia buvo Latvijos turizmo paroda. Kiekvienas regionas atstovaujamas, galima gauti informacijos bukletų, pakalbėti su darbuotojais, pasivaišinti medumi, Rygos balzamu, obuoliais, cukatais...Darbuotojai labai padeda, kalba rusiškai ir angliškai puikiai. Mano planas aplankyti kai kurias Latvijos pilis įgauna kūną, nes dabar turiu žemėlapių ir transporto schemų. Šaunuoliai braliukai, ką ir besakyti. O vat Lenkijos atstovai silpnai kalbėjo rusiškai, angliškai beveik nei vienas nesugebėjo man paaiškinti ką klausiau. Na, ne šventieji puodus lipdo, ar ne? Rusijos, Vokietijos ar Baltarusijos atstovų neradau, kas truputį stebina, nes toks Azerbaidžanas tai nepasididžiavo atvažiuoti.

Gausiai atstovaujamas ir Lietuvos turizmas. Pasiėmiau žemėlapių ir lankytinų vietų aprašymų iš planuojamų aplankyti vietų bei gavau naujų idėjų iš mažiau žinomų vietų. Pastebimas skirtumas su išvykstamuoju turizmu, kad pas mus daugiau akcentuojamas laisvalaikio praleidimas, pramogos, renginiai vaikams, etc. Tai nėra blogai, bet galbūt signalas, kad pažintine veikla ten, be gražios gamtos, nėra kaip užsiimti?

Gana nuvylė nuolaidos, arba tiksliau, jų nebuvimas. Kelios kelionių agentūros iš Lietuvos taiko iki 50 procentų nuolaidas kelionėms Lietuvoje ir iki 15 procentų nuolaidas kelionėms užsienyje perkant parodos metu. Kadangi šiuo metu aktyviai zonduoju galimas užsienio kelionės idėjas, tai nuolaida pasirodė labai menka. Nebuvo jokių nuolaidų kuponų ar panašiai, nors poroj loterijų sudalyvavau.

Dabar laikas sėsti prie rūšiavimo darbų ir dėliotis atšviežintus kelionės planus.

Kaip visada susivėlusi ir rytinio cukraus dozės gavusi,

Kūtvėla

Komentarų nėra: