2012 m. spalio 7 d., sekmadienis

Kalėdų mugė Taline beveik 2013 išvakarėse

Kadangi vis dažniau matau lankytojus mane atrandant ieškant informacijos apie Kalėdų muges, manau pats laikas ruošti žiemą ratus, o vasarą roges. Apie ką čia aš? Ogi apie išankstinį atostogų planavimą. Seniai žinoma, kad galima neblogai sutaupyti planuojant ir užsakant keliones iš anksto. Ir štai, po šiokių tokių svarstymų, seniai mano išsvajotai Kalėdų mugei buvo pasirinktas Talinas. Primenu, kad žiemos nekenčiu nemėgstu, bet taipogi esu nusprendusi, jog laukti gero oro mūsų klimate neverta ir reikia naudotis bet kokia nebloga proga ką nors naudingo nuveikti. Užtenkamai mane prierzino gražučiai snieguotų senamiesčių paveikslėliai spalvotuose žurnaluose, reikia pamatyti visa tai savo akimis. Ir dar Kalėdų Seniui peštelt barzdą, nes tos jachtos kur prašiau 10-je klasėje dar negavau.

Talinas. Dar be sniego. Iš kelionės archyvo.
Priežastys, nulėmusios šio miesto pasirinkimą:


1) Datos susižinojimas. Kelionės mintis pradėta brandinti dar prie vasaros karščių, todėl net ir labai norint sutaupyti iš avansinio pirkimo nelabai kas gaunasi, nes tiesiog neaišku kada mugės vyks. O Talino turizmo informacijos centras jau galėjo pasakyti tiksliai.
2) Kelionės kaina. Simple Express akcija bilietams į Taliną buvo tikrai patraukli: buvo tik 20 LTL į abi puses. Gaunasi 2 dienos ir 1 naktis. Kainos nakvynei įvairios, nes mano kelionė išpuola savaitė prieš Kalėdas, todėl ant nakvynės sutaupyti nepavyko, nes daug žmonių būtent ir važiuoja žiemos ir Kalėdų mugės Taline žiūrėti.
3) Ieškant Kalėdų mugių Europoje, Talinas visada atsirasdavo dešimtuke. Atsiliepimai apie Talino Kalėdų muges nebuvo blogi, nors, aišku, tai nebus toks mastas kaip Vienoje ar Niurnberge.

Talinas, kaip seniausia Šiaurės Europos sotinė, paminėtas pirmą kartą 1154 metais. Talino senamiestis yra puikiai išsaugotas, su XI-XV a. architektūra. Nors Talinas Kalėdų muges pradėjo rengti tik 2001 metais, jos jau spėjo išgarsėti ir pritraukia daug lankytojų. Mugės darbo laikas jos metu bus kasdien 10:00-19:00 ir vyks Rotermann aikštėje. Mugės metu bus galima įsigyti įvairių rankdarbių, tradicinių suvenyrų, paragauti tradicinių šventiškų estiškų patiekalų. 


Minčių kur galite pabraidyti po sniegą per Kalėdas galite rasti čia:  http://www.christmas-markets.org 
o būtent informacijos apie Talino Kalėdų mugę galima rasti čia:

Išvykstu š.m. gruodžio 11-12 dienoms.

Ar Jums teko lankytis Kalėdų mugėse? Kur važiuosite šiemet?

Su meile,

Kūtvėla Kalėdaitė





Komentarų nėra: