2012 m. spalio 18 d., ketvirtadienis

Lonely Planet kelionių gidai


Šiuo metu Lietuvoje galima įsigyti kelių leidyklų kelionių gidų: Lonely Planet, Rough Guide, Eyewitness ar In Your Pocket. Prieš ruošdamasi kelionei aš visada įsigyju tokią knygą-kelionės gidą. Jau keletas metų esu būtent leidyklos Lonely Planet klientė ir šiame straipsnelyje papasakosiu, kodėl.


P1150195
Mano Lonely Planet kelionės gidų kolekcija.


Mano pirmasis leidinys iš Lonely Planet buvo kelionių gidas į Norvegiją. Nors ruošėmės tiktais aplankyti sostinę, pirkti visai šaliai skirtą knygą pasirodė tikrai praktiška mintis. Tikras lietuvis pasakys-tegul guli lentynoje, valgyt gi neprašo.


P1150198
Mano kelionės gidas Norvegijai.

Ir nuo to laiko "užsikabinau". Esu pripratusi prie šių leidinių formato, žinau ko tikėtis, kur ko ieškoti. Taip, esu varčiusi ir kitų leidyklų siūlomus leidinius, bet nesu jų gerbėja.Tikras lietuvis dar pasakys-o tai kam pirkti, gi pilnas internetas tų knygų, galima atsisiųsti? Taip, galima (pageidautina, legaliai). Bet aš nesu tas žmogus, kuris kada nors nusitvers Kindle ar kitą panašų prietaisą akims gadinti-visos mano perkamos knygos turi lapus! Tokius šiugždančius, kartais net maloniai kvepiančius ar net sulipusius tarpusavyje, nes juos tiesiog pamiršo perpjauti. Esu pasilikusi nedaug knygų, kurias skaitau vėl ir vėl, ir kelionių gidai tarp jų užima svarbią ir garbingą vietą. Tai-mano įkvėpimo šaltinis.

Kas man konkrečiai patinka Lonely Planet leidiniuose?

* Tvarus požiūris į aplinką. Jau kuris laikas savo leidiniuose įvade jie padeda informuotai apsispręsti ir skatina rinktis gamtai mažiau kenksmingus keliavimo būdus. Pavyzdžiui, iškeitę skrydį į kelionę traukiniu ar autobusu, į aplinką bus išmetama mažiau anglies dvideginio. Keliaujant lėtai Jūs netgi palaikysite mažas vietines ekonomikas-gyvendami pas vietinius gyventojus, pirkdami maistą turguje, etc.Man tai pasidarė labai artima tema.


P1150217

P1150214


* Nuotraukos, nuotraukos, nuotraukos. Šiuose leidiniuose jos-puikios. Raiškios, spalvotos. Tai-viena priežastis, kodėl man patinka spausdintas dalykas, nes nuotrauka kompiuterio ekrane neprilygs išguldytai ant popieriaus.Man labai svarbu svarbu vizualus pateikimas.

P1150199
Leidinio, skirto Turkijai, nuotraukos.

*Aš mėgstu pasibraukti svarbias vietas, klijuoti lipukus įdomiuose puslapiuose. Šių leidinių formatas tam labai tinka. Pati knyga nesunkiai telpa į kelionių rankinę ar kuprinę, prireikus nesunku išsitraukti ir susirasti reikiamą puslapį.


* Žemėlapiai. Juose nuodugniai surašytos ir sužymėtos lankytinos vietos, nakvynės vietos, maitinimo įstaigos, kartais pažymėtas transportas kaip geležinkelio ar autobusų stotis. Vizualiai labai patogu susigaudyti, kur kas yra ir susiplanuoti optimaliausią maršrutą ar pasirinkti nakvynės vietą netoli nuo lankytinų objektų ar reikalingo transporto.


P1150213
Leidiniuose pateikiami įvairūs maršrutai pagal temas (istorija, gamta, aktyvus laisvalaikis, etc.) ir pageidaujamą trukmę.

P1150211
Londono metro žemėlapis.

P1150216
Pekino žemėlapis.

*Patarimai: kiek palikti arbatpinigių? Kodėl negalima sveikintis per slenkstį? Ar lengva įsigyti moters sveikatos ir higienos priemonių? Kuriuose bankomatuose geriau pinigų neišsiiminėti?


P1150208
Dažnas didesnis leidinys turi ir daug potemių patarimams.

P1150209
Į ką atkreipti dėmesį dailiosios lyties keliautojoms Norvegijoje.

P1150206
Norvegijai skirto leidinio žodynėlis. Nors norvegijoje angliškai žmonės kalba puikiai.

Jeigu manote, kad būtų gera mintis įsigyti šių leidinių, bet vis dėlto teikiate pirmenybę elektroninei versijai-nenusiminkite, Lonely Planet pasirūpino ir Jumis. Jų internetinėje svetainėje galite įsigyti leidinius ne tik knygų pavidalu, bet ir elektronine PDF forma.


Taigi, kur įsigyti?

Vilniuje šių leidinių turi ne vienas knygynas. Tikrai žinau, kad Pylimo g. esantis "Rotas" knygynas jais tikrai prekiauja. Galite pasitikrinti jų internetiniame tinklalapyje www.rotas.lt ->Gamintojai->Lonely Planet.

Internetu galima pirkti iš pačios leidyklos internetinės parduotuvės ir neskubant patyrinėti jų tinklalapį, nes kartais pasitaiko nuolaidų kodų (leidiniams arba su jais susijusiems produktams/paslaugoms).


Lonely Planet leidyklos kontaktus Facebook ir Twitter portalams rasite čia,  o užsisakius jų naujienlaiškį (šio straipsnio rašymo metu teisinga informacija) sekančiam pirkiniui jų inetrnetinėje parduotuvėje gausite 20 proc. nuolaidą.


P1150220
Leidinio, skirto Estijai, Latvijai ir Lietuvai, nuotrauka.


 Kokius kelionės gidus Jūs vartote?

Su meile,

Kūtvėla 




Komentarų nėra: