2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Vilnius laukia Kalėdų

Šiandien užsimaniau žūt būt nusifotografuoti prie Kalėdų eglutės. Gal šiek tiek durnas noras, nepaisant to fakto, kad Vilniaus eglutė (aukščiausia tarp Baltijos šalių šiemet, sakoma) šiandien neabejotinai buvo labiausiai fotografuojamas objektas sostinėje. Man visada buvo keista ir juokinga matyti vaikus, išrikiuotus prie eglučių ir tėvelius, lakstančius aplink su fotoaparatais.Vaikystėje nekęsdavau fotografuotis, nes reikėdavo ilgai stovėti ir nejudėti, nemirksėti, nekvėpuoti... Bet kažkaip šiemet ėmiau ir užsimaniau ir aš kadro prie eglutės.Tai čia galit pažvelgt į rezultatą, pagaliau pasiektą kolegos Vytauto, kurį aš su moterišku žiaurumu vaikiau aplink tą eglutę vos ne iki viršūnės, o jis kantriai vis ne taip kaip reikia padarydavo, bet vis kartojo "o kas tau Kalėdas pavogė, kad nesišypsai?":



P1170414
Tai va, čia aš ir eglutė. Woot!
O beropinėjant po miestą ir sutemo, tai štai šventinio Vilniaus šviesos irgi iliuminacijos.

P1170564
Vilniaus eglutė prie Katedros naktį tokia pat populiari kaip ir dieną.

P1170571
Apšviesta Katderda.

P1170561
Pilies g. papuošimai.

P1170552
Barokinis Šv. Jonų bažnyčios portalas ir raudonasis žibintas.


P1170573
Gedimino prospektas.
Buvo gera proga išbandyti fotoaparatą naktiniame mieste, nes neužilgo ketinu apsilankyti Talino kalėdų mugėje, todėl nakties metu fotografuoti teks daugiausia. Kol kas geriausio rezultato sulaukiau iš Fireworks nustatymo fotoaparato meniu.

Tai va, ar patinka nuotraukos? O Vilniaus eglutė? O kur Vilniuje galima užeiti šaltuoju metu išgerti puodelį karštos arbatos jaukiame kamputyje?

Su meile ir minus dviem,

Kūtvėla

P.S. dėkoju kolegoms Vytautui ir Vakariui, kantriai atšalusiems nosis iki raudonumo su manimi šiandien. You are the best!

Komentarų nėra: