2015 m. liepos 10 d., penktadienis

Blogų savireklamos savaitė: Kūtvėlos skaitomi blogai.


Aš esu Jūsų mylimiausia kelionių tinklaraštininkė ir šitame tinklaraštyje, irba bloge, aš Jums skelbiu kelionių tiesas, kuriomis Jūs turite tikėti kaip Evangelija. Mano misija šioje Ašarų Pakalnėje yra motyvuoti žmones tyrinėti Platųjį Pasaulį (dėka Ryanair po truputį tampančiu Susitraukusiu Pasauliu), išvėdinti iš savo pasaulėžiūros palėpės per klaidą užsilikusį sovietinį tvaiką, nusimesti lietuviško drovumo kokoną ir pagaliau tapti Žemės piliečiais. Todėl skaitykite mano blogą, dalinkitės nuoroda į jį, ir sekite mano mokymu, nes internetuose visi esame broliais ir seserys. Šio penktadienio pamoksle Jums atskleisiu dvylika savo skaitomų blogų, nes tokį skaičių nurodė dievobaimingasis mūsų Žiurkėnas internetuose, Rokiškis, tebūnie pašlovinti jo žavingi ūsai.

1) Žiurkėnas Rokiškis Rabinovičius. Nors godumas pinigams ir užvaldė jo sielą taip, kad iki šiol neišpildė savo pažado padaryti Vilniaus viešąjį transportą nemokamu, jo keršto klaviatūra nusileidžia pelnytai bausdama nusidėjėlius, ir jo bausmė yra sąžininga, nes jis neskirsto nusikaltėlių į poetus ir bankininkus, ir bausdama aukščiau paminėtoji jo klaviatūra nusileidžia ant visų vienodai. Retai, kaip auksas pelenuose, jo bloge sužiba ir pelnytas pagyrimas. Ir tai čia Jums sakau ne todėl, kad mano teta Jurbarke gyvena.

2) Menkė po lova. Blogas apie buriavimą, gyvenimą ant vandens, ir kitokius siaubus sausumos žiurkėms, nuo kurių padorūs žmonės naktimis košmarus sapnuoja apie tai, kaip juos viršininkas iš atostogų paskutinę minutę atšaukė tuo metu, kai jie viena koja jau jachtoje buvo, o kita koja beviltiškai kadaravo ore. Šito blogo autorius propaguoja baisiai užkrečiamą gyvenimo būdą ir neseniai užkrėtė jauną porą: "Dievas mato, aš to nenorėjau. Tačiau atsitiko tai, kas atsitiko, bet jie iš manęs to tikrai kad nelaukė. Jie - tai Dovydas ir Regina, o aš - tai aš. Panašu, kad šiai jaunai šeimai būsiu sugadinęs jų likusį gyvenimą."-išpažintį atlikdamas rašė blogo autorius.

3) Aušra Maldeikienė. Ponia Maldeikienė rašo iš pirmo žvilgsnio visiškas erezijas, bet kai įsiskaitai giliau, supranti, kad didžiojoje politikos scenoje vyksta cirkas, sukryžmintas su absurdo teatru, o visokius kryžminimus Biblija griežtai draudžia, bet Lietuvoje valstybė ir religija yra atskirtos, todėl svarstydami gėjų santuokos klausimus mūsų politikai ir tariasi su kunigais, ir todėl viskas kryžminasi. Vat apie visokius sveiko proto nesuvokiamus procesus ponia Maldeikienė ir bando papasakoti LR piliečiams, už ką aš ją labai gerbiu.

4) Archata: tinklaraštis apie architektūrą. Mane architektūra domina tiek, kiek ji privalo dominti inteligentišką žmogų. Orientuojuosi istoriniuose laikotarpiuose, žinau bent kelias garsių architektų pavardes, skiriu arkbutaną nuo kontraforso. Tačiau šitame bloge kalbama ir apie šiandienos aktualijas, kai Šėtono legatai daro su kultūros paveldu visokias nesąmones, negrįžtamai sužaloja architektūros vertybes, o paskui tik papeikimais atsiperka. Archatos reportažas apie šių metų Open House renginį pateikia skaičius, kurie byloja apie internetų galią. Baisu ir pagalvoti, jeigu Briuselis ims ir uždraus fotografuoti žymius pastatus, čia bus blogiau nei išvarymas iš Rojaus.

5) Gyvenu gerai. Jau pats blogo pavadinimas yra savaime erezija ir puikybės nuodėmė, nes tikras lietuvis gyvena blogai, jo alga maža, o viršininkas geria jo kraują. Bet blogo autorė metė viską per tvorą ir išvažiavo į Šveicariją, nes susirado ten darbą be protekcijų visokių ir ne bet kokį, o tokį, kokį norėjo jinai tą darbą susirado, o paskui jį metė, nes tas darbas visgi neatitiko jos lūkesčių, ir susirado kitą. Ir gyvena gerai sau, o karvutė Milka fone vaikšto. Reiks kada į svečius nubildėt.

6) Apie keliones Lietuvoje. Aš šitą blogą endorsinu, nes žmonės pasirinko nešti kryžių- keliauti Lietuvoje. Marijos Žemėje turizmas išvystytas tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, kažką kibinais ir dumblo procedūromis pritraukti sugeba Trakai, Druskininkai ir Birštonas, ir čia mūsų turizmas užsidengia moliniu juodosios keramikos dubeniu. Lietuvoje nėra vieningos turizmo politikos, visos savivaldybės daro kas ką nori, o nori nedaug kas, nes turizmą vystyti tai čia kaip katiną pešti- daug triukšmo ir mažai vilnos. Todėl Lietuvos turizmas ir laikosi praktiškai tik ant patriotizmo ir keleto čia per klaidą patekusių, oro uostus supainiojusių, užsieniečių.

7) Kažkas naujo ir dar neragauto. Šitą blogą pradėjau skaityti ir sekti nuo jo įrašų apie Santjago kelią. Žmonės eina pėsti ilgiausiu piligirminiu maršrutu ir kai nuo nuovargio atsijungia smegenys, ir įsijungia kojos, kurios tave pūslėtos neša iki artimiausio albergo, kur gal gausi nakvynę, o gal ir ne, tai tada labai greitai žmogus prioritetus gyvenime susidėlioji. Ir katalikai, ir ateistai, ir turistai eina tuo keliu, kur visokių nuotykių patiria. O dabar autorė Dubajuje per Ramadaną, tai čia Jums ne juokas, kai valgyti nori, o negalima, nors tu čia kaip ir ne prie ko, bet solidarizuotis taigi reikia. Užpirkau džiūvėsių, žadu humanitarinę pagalbą pasiųsti, jeigu parašys, kad iš bado jau klaviatūros nenuvaldo.

8) Šilti kraštai. Šilti kraštai yra visada gerai, nes ten nėra sąskaitų už šildymą, šviečia saulė, ir- elementaru, mano mielas Vatsonai- ten visada šilta. Dabar blogo autorė gandrų susilaukė (matyt, koks migruojantis paukštis nuo Bitėnų pasitaikė), tai grįžo į Tėvynę, kur ne taip šilta ir taip dosniai lyja, bet blogo Žydrosios Pakrantės archyvai lieka atviri ieškantiems, nes tiems kas beldžia būna atidaryta. O kadangi brangiausias blogo autorės turtas yra kilnojamas, tai tikiuosi netrukus sulauksime kelionių reportažų iš Lietuvos.

9) Vilnius-Berlynas (Berlyno dienoraštis). Labai solidūs, informatyvūs tekstai apie Berlyną tiems, kam šis miestas įdomus arba tiems, kurie domisi vokišku gyvenimo būdu. Man Berlynas niekada nebus mano miestas. Jis man tinka tik kaip logistikos centras- skrydžiai, traukiniai, susisiekimas su visa Europa ir dar toliau. Kaip šalis, Vokietija man patinka tuom, kad čia euras yra skalsus pinigas, o tokioje Prancūzijoje tai eurai byra kaip smėlis tarp pirštų. O blogo autorė dar neseniai ir knygą parašė. Tai čia puikus pavyzdys, kaip internetinis Žodis tampa spausdintu Kūnu.

10) Dolce Vita by Laura. Man patinka paskaityti įrašus apie keliones, o jie yra kaitaliojami su įrašais ne apie keliones. Visokie ten pafilosofavimai nelabai man prie širdies, man labiau patinka apie kokius Maldyvus pasiskaityti, ir dar blogo autorė vaikšto labai plonu ledu- kaip jai pavyksta visada taip elegantiškai rengtis ir puikiai nuotraukose atsivaizduoti? Tokie vaizdai ypatingia kenkia mano narcistinei asmenybei, todėl manyje sukyla visokie negerumai ir pavydai. Reiks imtis priemonių ir surengti referendumą, kad blogo autorei nebūtų galima nuotraukose rodytis, nes minėti negerumai man trukdo sukaupti maldingas mintis.

11) Gyvenimas palapinėje. Šito blogo pavadinimas verčia mane susigūžti, palįsti po antklode, ir apsimesti nematoma. Aš palapinėje gyvenime gal tris kartus esu nakvojusi ir pasakysiu, kad malonumas čia menkas. Uodai augina mėlynes, bruknes ir voveruškas tam, kad mane prisiviliotų ir suėstų. Kai palapinė pusiau pastatyta, būtinai pradės lyti. Kitapus ežero naktį bus toks triukšmingas vakarėlis, kad visi buožgalviai pėsti išeis ieškotis naujų namų. O plaunant indus po vakarienės būtinai užpuls piktas gulbinas. Aš labai, labai bijau palapinės. O čia blogo autoriai su vaikais keliauja ir manyje kelia baisų pavydą, nes aplankė tokias vietas, apie kurias aš tik seilę varvinu. Tai čia vat turinčiam palapinę duodama, o iš neturinčio atimama.

12) Kelionė su knyga. Dar vienas nišinis blogas. Jį rašo Panevėžio savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos. Šitame bloge autorės suderino keliones ir knygas (o gal knygas ir keliones), ir išėjo toks nuodėmingai įtraukiantis mišinys, užkrečiantis skaitymu ir plečiantis akiratį. Mūsų laikų terminais kalbant, susprogdinta literatūrinė seksualumo bomba. O kad maža nepasirodytų, įrašai dar ir atitinkamais paveikslėliais ir nuotraukomis iliustruojami.

Žiurkėnas pasakė dvylika blogų, bet nepasakė, kad negalima daugiau, o kadangi galima viskas, kas neuždrausta, tai tęsiu savo skaitomų blogų sąrašą; Žiurkėnas netgi pasakė ten pas save bloge, kad net ir šimtuką blogų galima paminėti. Tai aš Jums įrašo pradžioje nepamelavau, kai sakiau, kad atskleisiu dvylika blogų, galite suskaičiuoti-tiek tikrai yra paminėta.

Žiurkėnas Rokiškis po 100 blogų peržiūros.
13) Geras skaičius geram blogui, kuris vadinasi Buvau Ten. Šito blogo formatas labai panašus į mano: kelionių aprašymai, naudingi patarimai. Retas atvejis, kai nieko nuodėmingo ir nusikalstamo nerasta, todėl iš pradžių net minėti čia nenorėjau, bet paskui pagalvojau, kad čia labai faina bus viename įraše visus gerus blogus turėti, todėl savanaudiškų paskatų vedama jį čia ir įtraukiau.

14) Žygeivis. Šitą blogą aš asmeniškai rekomendavau sekti Poko.lt, nors gal nereikėtų taip viešai girtis, tik va nesusilaikiau. Blogo autorius rašo apie žygius, kas yra savaime siaura niša iš vienos pusės, ir didelė rinka iš kitos pusės, nes dabar į žygius eiti madinga pasidarė. Tik informacijos apie žygiavimą, reikalingą pasiruošimą, visokius žygeiviškus išmislus nėra, todėl šitas blogas šiek tiek užpildo šitą spragą. Blogo autorius turi tikslą: apipėdinti visus Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus. Šitas blogas ateityje virs uola, ant kurios bus parašyta visokių žygeiviškų atsitikimų, o Jūs išeisite į pensiją ir, kai jau nebegalėsite į žygius eiti, jį nuolatos skaitysite ir sakysite "Taip, taip, geri laikai buvo".

15) Juozapas Žygas. Blogo autorius stipriai vėluoja su pasakojimais, nes šiuo metu vėl nežinia kur trankosi. Tačiau jam sekasi surasti gėrį šiame pasaulyje, nes nuolatos susiduria su doriems katalikams privalomu mielaširdingumu, nes keliauti mėgsta tranzuodamas, o iš tokių pakeleivių taisyklės vairuotojams neleidžia pinigų imti (nes čia labai bloga karma būtų tada), ir jam pavyksta to mielaširdingumo gauti. Ir, kaip praktika parodo, katalikiškas mielaširdingumas net ir ne katalikiškose šalyse pakeleivingoje transporto priemonėje pasireiškia.

13) Giedrės blogas. Blogo autorė yra žurnalistė, tikra tikra žurnalistė, o ne tik blogerė, nors aš manau, kad kiekvienas blogeris yra žurnalistas (nors ne kiekvienas žurnalistas yra blogeris), ir jos blogas yra apie pilietinę žurnalistiką. Ji rašo apie reklamines skrajutes pašto dėžutėse, įžūlius dviratininkus, mokslo metų pradžią, psichiatrinę ligoninę ir tuberkuliozę, o paskui ginasi nuo piktų geografijos nacių, kuriems nepatinka, kad Lietuva yra Rytų Europoje.

14) Kapitono Granato vaikai. Tomas ir Rimvydas nusprendė, kad nori plaukti per Atlantą. Ne, ne patys, o laivu. O tinkamą Atlanto kirtimui priemonę susiras taip, kaip senais laikais žmonės duoną užsidirbdavo-eis, sakė, nuo laivo iki laivo ir prašysis priimami, kaip duoneliautojai kokie. Bet tam, kad galėtų spausti kapitono kajutės durų rankeną, dar jiems reikėjo pasimokyti buriuoti. Kaip jiems sekėsi šitą planą chuliganą įgyvendinti skaitykite blogo įrašuose. Kadangi kelionės tikslas pasiektas, manau, blogas dabar yra tiesiog paliktas numirti.

15) Mariukas M. Gana retai atnaujinama foto blogas ir tas retumas yra mano priežasties dėl blogo atnaujinimo retumo paburbėjimo priežastis. Bet aš esu žinoma bumbeklė, tai blogo autorius, tikiuosi, numoja Canono linze į mane ir užsiima kuom nors vertingesniu, nei "Paverkavimai su Kūtvėla" seansai.

16) 100 dienų avantiūra Azijoje. Blogo autorius, kaip nurodo ir blogo pavadinimas, yra tikras avantiūristas, išgarsėjęs tuom, kad apgavo pačius sukčiausius Nigerijos sukčius net du kartus. Ir dar sukūrė Borjomi aplikaciją kelionei į Gruziją susiplanuoti, bet asmeniškai jos dar nesu išbandžiusi, o ir buvusių Gruzijoje atsiliepimai apie kelionę kol kas kontraversiški (pačią kelionę, ne Borjomi aplikaciją). Šitas blogas yra gerai žinomas lietuviškoje blogosferoje.

17) Istorijos įdomybės ir Vitalijaus Michalovskio tinklaraštis. Senas arklys vagos negadina (čia komplimentas), todėl šitie vertingi blogosferos banginiai, ant kurių laikosi rimtos temos, čia įtraukiami tiesiog privaloma tvarka kaip blogosferos chrestomatijos aukso fondas.

18) Mes keliaujam. Šitas blogas po truputį tampa vlogu, t.y. video blogu. Tai yra malonus paįvairinimas didžiąja dalimi nuotraukomis iliustruojamiems blogams, nors video nėra mano mylimiausias medijos kanalas. Visa laimė, kad kvapai nepersiduoda, nes koks nors ten duriano vaisius čia pasklistų, Viešpatie susimilk ir apsaugok.

19) Dvi tos pačios pupų ankšties pupos Enorca ir Emilija rašo tai, ką skaityti jautrioms moterims nerekomenduojama: apie mediciną. Ligos, bakterijos, analizai, visokios baisybės, Viešpatie aukštybėse, bet kaip įdomu, tai apsakyti negaliu. Čia turbūt pas mane kokia literatūrinė perversija, reiktų diagnozę susižinoti. 

20) Kristina Sabaliauskaitė rašo blogą "Rafinerija", bet nuo 2015-08-01 blogų talpinimas blog.lrytas.lt nutraukiamas ir autorių prašoma iki to laiko susirasti naujus namus. Manau, šis iškraustymas ir kylanti literatūrinė karjera kol kas neleidžia šiai autorei atnaujinti blogo turinį, bet tikiuosi, kad tai tik trumpos atostogos nuo internetų. Aš lieku asmeniškai dėkinga už įrašą apie Shunga. Netgi Žiurkėnas nežinojo, kodėl jo bloge žmonės ieško aštuonkojo ir moters anatomijos.

21) Vilniaus universiteto gidas paskutinį kartą buvo atnaujintas taip seniai, kad jį galima laikyti mirusiu blogu. Čia jis įtraukiamas dėl vertingo įrašų archyvo ir tikėjimo, kad Lozoriaus istorija gali pasikartoti ir blogosferoje.

Ko nepaminėjau- akmens užantyje nelaikykite, pykčių ant manęs neturėkite, o verčiau artimo meile ir savo blogo nuoroda čia pas mane žemiau komentaruose pasidalinkite, idant žinia apie Jūsų blogą sklistų po visus internetus kaip to Geležinio Vilko kaukimas, nes tas žavingasis pūkuotukas Žiurkėnas Rabinovičius čia galingą mašiną užsuko. Ir skundus visokius jeigu kas nepatiko tai irgi jam rašykite.

Ir dėkoju visiems, kas mane skaito, ir tenedingsta Jūsų namuose per škvalus internetai. Mano skaitomų blogų sąrašas baigtas, imkite juos ir skaitykite.

Su meile ir, kaip visada, susivėlusi, Jūsų,

Kūtvėla Tinklaraštininkaitė

Komentarų nėra: