2016 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Eurovizija 2016- ta pati panelė, tik kita suknelė.

Šių metų Eurovizijos finalo tiesioginės transliacijos stebėti neturėjome galimybės, nes tuo metu buvome Varšuvos Muziejų nakties renginyje, bet paskutines balsų skelbimo minutes ir Ukrainos triumfą visgi spėjome pamatyti. Minčių, kaip dabar sakoma, kyla įvairių. Visų pirma, man patiko komisijos ir žiūrovų balsų atskyrimas, taip įnešęs daugiau objektyvumo į patį neobjektyviausią konkursą, koks tik gali būti. Tačiau kritikos strėlės irgi liejosi iš visų kampų.

Ponas Alex iš Feisbuko.
Ponas Alex pastebėjo labai taikliai- kaimynai balsuodavo už kaimynus. Juokais mes šį konkursą net "Balkanovizija" buvome praminę. Tačiau mes irgi tikėjomės balsų iš kaimynų ir džiaugėmės pastebėti tolimesnėse šalyse. Tai visuomet buvo politinis konkursas, paremtas kaimynų rėmimo politika. Arba gerų santykių palaikymas susisaisčius šventos moterystės ryšiais, kaip pas ponią Anastasiją.


"15 min' portalo duomenimis- svarbus dalykas ta šeimos darna.
Tokiame konkurse reikia nusiteikti, kad bus povandeninės srovės. Netrukus prasidėjo suinteresuotos šalies pareiškimai, kad Ukrainos daina neatitiko Eurovizijos politikos.

system2
Piktinasi ponas Sanjeev Feisbuke.

rip
RT portalas piktinasi nauju Šaltuoju karu prieš Rusiją.
Portalas RT paskelbė žurnalisto Neil Clark apžvalgą, kurioje šis Euroviziją 2016 prilygino JAV prezidento rinkiminei kampanijai (Al Gore prieš George W. Bush) ir šiaip labai piktinasi visokiais ten rusofilais, taip vadinama vertinimo komisija, Vakarų vertybėmis, ir šiaip matyt bus ant skruzdėlyno atsisėdęs netyčia. Kita vertus, mes turime ir oficialią Eurovizijos organizatorių poziciją, kurią cituoja The New York Times.

ban
Viskas ten gerai su ta daina.

Tačiau balsavimo sistema vis tiek šlubuoja kaip girtas lokys. Žiniasklaidos priemonės trimituoja, kad kaip čia išeina, žiuri duoda kokį ten apvalų nulį be pagaliuko, o žiūrovai duoda 10-12 balų, tai kur teisybė?

australia 



Senojoje balsavimo sistemoje būtų laimėjusi Australiją, sako ponas Peter iš Feisbuko.


Kai pagalvoji apie skrydžių kainas į Australiją, tai manau didžioji dalis Europos su palengvėjimu atsipūtė, o jų finansų ministrai atgavo natūralią veido spalvą. Nors Rusijoje virkaujama dėl skriaudos, pagal senąją balsavimo sistemą jų finale užimta vieta, galimai, nebūti pasikeitusi. Kas ten žino?



system1
Detalesnė informacija iš Eurovisionworld.com portalo.

Betgi pakalbėkime apie kaimynus. Ar galime vis dar kaltinti žiūrovus balsuojant kaimyniškai? Štai Obozrevatel portalo duomenimis, Ukrainai 12 balų skyrė šios šalys:


points
Kiek Ukrainos kaimynų čia matote? O gal ten ukrainiečių diasporos didelės?
Neilgai trukus, mažas vaikas iš kurio buvo atimta galimybė ilsėtis Turkijoje, metė nuspėjama kaprizą: Euroviziją Ukrainoje reikia boikotuoti. Gal ir Olimpines žaidynes, tuo pačiu? Eurovizijoje bent sysinti dopingo testams nereikia, o ten ką vėl gali žinoti?

russia
Ponas Reuben iš Feisbuko pataria Rusijai pralaimėti oriai.

Betgi nepainiokime meno su politika!

Eurovizija yra dainos konkursas, kuriame svarbūs du elementai: tai pati daina ir šou. Su pirmuoju punktu problemų būna retai, nes bent jau balsus visi nacionalinių atrankų laimėtojai turi (su pačia daina kaip kūriniu, žinoma, gali ir mažiau pasisekti). Šou kainuoja pasiutusius pinigus, bet už tai, kaip juokauja žmonės internetuose, Rusijos atstovas galėjo sudainuoti lopšinę ir patekti į finalą, o gal net ir laimėjęs būtų, bet matyt vieną sparną pasitempė.

 Bet svarbiausia yra tai, kokia yra dainos siunčiama žinia pasauliui. Ukrainos žinia tokia, kad apsimesti nesuprantančiu ar interpretuoti (Polina Gagarina- taikos angelas ???) neišeina net ir durniausiems. Ir suprantu, kad žmonėms, kurie garbina Stalino kultą, ši Eurovizija nemaloni- kaip šuniuką nosimi į paties padarytą balutę pamurkdė.

 Neboikotuos Rusija kitų metų Eurovizijos, nei dar kitų, nei dar...Ir priežastis paprasta kaip dukart du: šiai šaliai reikia priešo. Jeigu priešo nebus, žmonės kokiame nors Omske ir pradės galvoti. O pradėję galvoti ims klausti, kodėl jų miestas toks apleistas, gal tas Varlamovas neišsigalvoja, nevykdo jokios zadanijos? Kodėl tokia korupcija, tokios pensijos, tokios kainos? Ir tada sūrio traiškymu neatsimuši.

Sveikinu Donatą su puikiu pasirodymu Eurovizijoje 2016 ir tikėkimės, kad kitamet mūsų šalies pasirodymas bus ne prastesnis. Taigi, Jalta 2017?

Su meile ir, kaip visada, susivėlusi Jūsų

Kūtvėla Jaltataikrymasaitė

2 komentarai:

Lilija rašė...

Neaplenkėt eurovizijos temos :) Nepavyko :)

Ele Pranaityte rašė...

Čia labai viskas su kelionėmis siejasi :-)