2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Vilniaus knygų mugė 2012. Kasmetiniai knygų atlaidai.

Šiemetinė knygų mugė vėl sukviečia žmones suplaukti iš viso svieto.Kadangi esu jau patyrusi, ėjau su sąrašu knygų, kurias norėjau pavartyti ir, esant tinkamai kainai, įsigyti. Tačiau, deja, žurnalistai apžvelgiantys knygas niekada nepamini, kurioje leidykloje jos išleistos. Visi turbūt davę kažkokią žurnalisto priesaiką niekada neteikti tokios informacijos, kad apsunkintų skaitytojams paiešką. Tegul dirba patys, lodoriai, mums, žurnalistams, už tai nemoka....

Šiandien nepasitaikė nei vienas pokalbis su autoriumi ar knygos pristatymas, kur norėčiau nueiti, bet per kitas dienas bus keletas.Taigi, mano dienos grobis knygomis:

1. L'Oefficiel žurnalas. Pirktas iš godumo, nes vietoj yprastos kainos buvo tik 9 LT. Šiaip vienas iš doresnių mados žurnalų mūsuose.
2. Kuizinienė "Valdovų rūmų gobelenai". Mugės metu kaina buvo lygiai perpus pigiau, todėl vertingas leidinys ir įsigytas. Mane labai domina tokios knygos apie interjerus ir gražią aplinką.
3. Blaževičius "Seniausieji Lietuvos žaislai". Gerai išleista, iliustruota, moksliškai grožinė knyga įdomia tema. Manau, kad ji davė pradžią būsimam žaislų muziejui Vilniuje. Vėlgi, kaina perpus mažesnė.
4. Angela "Viena diena Senovės Romoje". Nauja knyga, bet labai palankiai sutikta kritikų. Kol kas dar savo nuomonės neturiu, bet pavarčius sudomino. Kaina tik 5 LT pigiau nei knygyne.
5. Dvi marinistinio stiliaus graviūros-reprodukcijos iš bukinistinio skyriaus. Kaina sutartinė.
6. Krupavičiūtė, Saulėnienė "Prūsijos karalienė Luizė Klaipėdoje". Pažintinė knygutė smalsumui patenkinti. Tik 4 LT.
7. "Lietuvos sentikiai". Pernai buvo tik rusų kalba, o šiemet jau ir lietuvių. Iliustruota, informatyvi knyga, geras pirkinys.35 LT.
8. Birutė Galdikas "Rojaus atspindžiai". 35LT atrodo visai padoriai palyginus su knygyno kaina, seniai norėjau įsigyti.
9. "1001 naktis". Pasakų rinkinys+keletas atvirukų iš bukinistinio skyriaus. 5,50 LT (nes davė nuolaidą).


Teko atsisakyti:
-Knystautas "Kelionių menas". 30 LT už plonikę knygutę man nepasirodė protinga kaina, kelionių patarimų pilnas internetas. Bet per pristatymą gal ką įdomaus papasakos autorius, juk kelionės visada gerai.
-Tripypaitienė "Opera Lietuvos didžiosios kungaikštystės rūmuose". Nors "Elenos pagrobimas" buvo pirmoji opera Europoje ir pastatyta pas mus (jeigu atmintis nešlubuoja), bet knyga pasirodė nepatogaus formato. Plius, operos libretas irgi nebus skaitomas daugiau nei vieną kartą.
-Vorobjovas "M.K. Čiurlionis. Lietuvių tapytojas ir muzikas". 30 LT už knygutę. Pavarčius neradau nieko, ko -manau-nerasčiau internete, deja. Bet į pristatymą ketinu nueiti, galbūt nuomonė pasikeis.
-Humanitas "Russian Elegance". geras ir gražus albumas, bet ne pigiau nei knygyne, 89 LT. Susilaikiau.
-Paknys "Lietuvos medinės bažnyčios". Deja, albumas nors ir gražus, bet pirmąkart pavarčius daugiau kažin ar norėtųsi, o kaina nemaža, kažkas irgi apie 100 LT.
-Vasiljevas "Šiandien esu madingas [..]". Tiesiog neradau :-(
-Skerstonas "Privatus Vilnius. Interjerai". Neįkandama kaina, nors ir su autografu :-(

Ir renginio vinis- apsikabinimas su Kūlverstuku. Žemiau pateikiamas įrodymas, kad nemeluoju.


Jūsų susivėlusi ir apsiskaičiusi, net skylę kojinėje pravaikščiojusi,

Kūtvėla

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Testuojame komentarų laukelį.

Ele Pranaityte rašė...

Komentarų laukelis veikia :-)