2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Sauvignon Blanc vyno festivalis Vyno Klube

Na, su "festivaliu" gal kiek persistengta, greičiau degustacija, nors ir be užkandos. Kas buvo nelabai gerai, nes po trečio vyno jau viskas buvo vienodai :-)



Bet apie viską iš pradžių.




Aš jau esu anksčiau rašiusi apie "Mama Afrika" renginį Vyno Klube, tai šiandien gaunasi toks temos pratęsimas. Sauvignon Blanc yra Luaros slėniui ir Bordo regionui būdinga vynuogė, šiandien paplitusi tokiuose pasaulio kampeliuose kaip Meksika ar Naujoji Zelandija. Renginio metu spėjau paragauti 17 vynų. Bilieto kaina 10 LT, su nuolaidos kuponu 5 LT, patikusiam vynui pritaikyta 30 procentų nuolaida. Ale negalvokit, kad tikslas buvo pigiai prisitvoti, tikslas buvo grynai edukacinis, o daug ten ir nepylė.

Pats renginys, kaip idėja, labai sveikintinas. Tokios degustacijos metu galima susipažinti su konkrečia vynuoge, padegustuoti ir atrasti sau patinkantį vyną. Kainos yra tikrai neplėšikiškos, 30-260 LT intervale, daugelis vynų neperlipo 60-80 LT kartelės. Gavome po sąrašą vynų ir galėjome pasižymėti komentarus.

Visgi, reikia pripažinti, kad dviračio išradinėti nereikia. Pabendravus su kitais žmonėmis, bendra nuomonė buvo ta, kad geriausias vynas buvo iš Prancūzijos Bordo regiono Chateau Buisson Redon Bordeaux AOC Sauvignon Blanc 2011. Be nuolaidos, butelaitis kainuoja 30 LT, jo ir nusipirkau. Rekomenduotinas su jūros gėrybėmis.

Bet kas per vynas tas Sauvignon Blanc? Jo skonis yra nuo švelniai iki stipriai žolinis. Ar tai bus visiems skanu ir priimtina? Sunku atsakyti. Mano minėtasis Chateau Buisson Redon Bordeaux AOC Sauvignon Blanc 2011 man patiko tiek kvapu, tiek skoniu. Dauguma kitų vynų buvo stipriai sausi, t.y. rūgštūs.

Dar dėmesį užkabino: Domaine Jean-Claude Chatelain Pouilly Fume AOC 2009 (Luaros slėnis), Robert Mondavi Private Selection Fume Blanc 2008 (JAV, Kalifornija), La Cetto Sauvignon Blanc 2009 (Meksika, Baja Kalifornija), Petit Clos Sauvignon Blanc Malrborough 2010 (Naujoji Zelandija, Marlborough). Visi šie vynai pasižymi labai maloniu kvapu.

Pratęsimui, liepos mėnuo Vyno Klube bus Riesling vynuogės mėnuo. Dar juos galite paLIKEinti Feisbuke https://www.facebook.com/vynoklubas  

 Su meile,

Kūtvėla Vynuogaitė


Komentarų nėra: